thumb

Илия Лазаров: Липсата на подготвени кадри е най-сериозният проблем в политиката

Илия Лазаров, главен секретар на СДС в интервю за предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“

thumb

СДС: Поставяне на пречки за цитиране на новини може да ограничи свободата на словото

Поставянето на пречки за цитиране на новини може да доведе до ограничаване свободата на словото, невъзможност за навр...

thumb

Честит светъл празник!

Да си пожелаем с вяра, надежда и любов да вървим към мъдрост в делата и решенията ни!

Речи, Изказвания

Любен Петров: Реформаторският блок е надеждата за България

23.02.2014

Insert thumbИзказване на зам.-председателя на СДС и член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Любен Петров на срещата на софийските организации от Реформаторския блок

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми реформатори и бъдещи победители,

Аз съм седесар от зората на демокрацията и не се срамувам от това, независимо от всички промени и премеждия, които преживяхме през този преход. Скачах по площадите като млад студент, още не бях в СДС. Помогнах на един приятел по време на една кампания и оттам, както се случват нещата без никога да съм мислил, че ще ставам политик, взех, че станах. Но не съжалявам, защото въпреки тежката ситуация в България тук има надежда. Надеждата за България се казва Реформаторски блок. Реформаторският блок е този, който трябва да се нагърби с правенето на нова история.

Няма да разказвам историята и това, което е било в миналото. Историята трябва да започне отново. Историята трябва да започне от днес. Историята трябва да започне от вас.

Какво се случва момента в България? Много фалшиви герои, много хора, които ни обещават. Всеки един от нас емоционално е гласувал. Давал е доверието си. Емоционално е давал душата си на една или друга политическа сила. Но ние тук започнахме да се променяме. Променяме себе си, променяме партиите, които сме в РБ, защото искаме да променим системата и искаме да променим България. България трябва наистина да стане европейска държава. Не само на книга, не само с договори – в България всеки един от нас трябва да живее достойно, да живее богато, да живее сигурно и качествено. Да не се притесняваме за нашите родители, за нашите баби и деди и за нашите внуци. България е била в Европа, България трябва да бъде в Европа и България ще бъде в Европа, въпреки всички опити на разни лъжеидоли да ни пратят в Евразия.

Мога да продължа дълго, но съм убеден, че след мен лидерите на Реформаторския блок трябва да зададат тона на бъдещето. Тонът, който трябва да оттекне в тази зала чрез вас и да промени България. Истинското център-дясно в София и в страната това сте вие и това е Реформаторския блок. Победа!


Tags: Любен Петров