thumb

СДС: Поставяне на пречки за цитиране на новини може да ограничи свободата на словото

Поставянето на пречки за цитиране на новини може да доведе до ограничаване свободата на словото, невъзможност за навр...

thumb

Честит светъл празник!

Да си пожелаем с вяра, надежда и любов да вървим към мъдрост в делата и решенията ни!

thumb

СДС: Арестът на журналисти е срамно петно върху образа на България

Главният секретар на МВР да даде публично информация с какви аргументи и при какви обстоятелства са задържани

Божидар Лукарски: В Реформаторския блок сме обединени и единни

19.03.2014

Insert thumbИзказване на председателя на СДС при представянето на Регионалния граждански съвет на Реформаторския блок в град Пловдив.

Божидар Лукарски: Здравейте приятели! Лично за мен е най-важно да чуем вие какво мислите и как бихте отстоявали на практика нашите  идеи тук в Пловдив и в Пловдив – област. Целта е да разясним общите ни идеи и да продължим да ги отстояваме. Ще споделя с вас едно старо мое мнение, което казах днес по–рано и на пресконференцията – Пловдив е най-красивия, най-модерния и със сигурност е с най–високо образованото и интелигентно население.

Сигурен съм, че за вас не е трудно до вашите умове да достигне това, което казва Радан и вие да разберете защо нашите програми, макар и не разбрани за голяма част от българското общество, всъщност са правилните. Те показват, че без правов ред и нормативна регулация няма действаща икономика. Промените в правовия ред и провеждането на административната реформа ще бъдат усетени най-добре от българските граждани по техните доходи и и самочувствието им като истински европейци.

За да се осъществи това е необходима промяна и аз я виждам в момента тук сред вас и тя за мен се олицетворява с една дума - единство. Не е тайна за никой и аз като бях избран за председател на СДС знаех, че в Пловдив и в Пловдив – област бяха едни от най-сериозните противоречия между някои от нашите партии. В същото време вие тук успяхте изключително бързо да загърбите старите нападки и противоречия да успеете да се обедините за изключително кратко време. Вярвайте, че го оценяваме и сме изключително доволни. За съжаление обаче нямаме много време, защото изборите чукат на вратата.

Затова отново казвам, че днес важните в тази зала сте вие, защото на вас се пада тежката задача на обясните на хората около вас нашите идеи и това, че сме обединени и единни. Да обясните, че нашите идеи не са абстрактни, а са единствената алтернатива за решаване на проблемите на българското общество. Промяната започва от нас, продължава около нас, но трябва да я разширим.


Tags: Божидар Лукарски, Реформаторски блок