Божидар Лукарски: Предстоящите избори за Европейски парламент са важни не само за Реформаторския блок, но и за цяла България

12.05.2014

Insert thumbПредстоящите избори за Европейски парламент са важни не само за Реформаторския блок, но и за цяла България. Нашите основни опоненти и най-вече БСП се стремят избирателната активност да е ниска и да внушат на хората, че тези избори не са съществени и не засягат техните интереси. Това заяви лидерът на СДС и председател на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски в Карлово. Подбалканския град е част от обиколката на Блока из страната, в която се включиха и председателя на БЗНС Николай Ненчев, зам.-председателя на ДБГ Найден Зеленогорски и Пламен Даракчиев от листата на РБ за ЕП.

Лукарски подчерта, че тези избори са стъпка към предсрочни парламентарни избори, защото по този начин не може да се управлява държавата. По думите му единствено програмата на РБ представлява алтернатива за България като силен съюзник на останалите страни от ЕС. Ние сме се събрали с идеята, че сме един отбор и това са първите избори, на които се явяваме заедно и те са началото на един цикъл от избори, които предстоят оттук нататък, добави той.

Синият лидер засегна и темата за Общ енергиен съюз, развивана от Реформаторския блок, който ще регулира цената на газа и ще доведе до по-ниски цени на тока и парното.

Председателят на БЗНС Николай Ненчев също отбеляза, че Реформаторския блок е най-силния отбор, който предлага най-добрите идеи сектор правосъдие  и вътрешен ред и административна реформа. Ако няма законодателство и правов ред доникъде няма да стигнем, подчерта той.

Земеделският лидер припомни мъдростта, че този свят няма да бъде разрушен от управляващите, а от тези, които стоят мълчаливо отстрани и нищо не правят. Затова сме сред вас и искаме вашето доверие, каза в заключение Ненчев.

Найден Зеленогорски говори за единството на РБ. Според него в този момент България се нуждае от стабилизация на политическия живот и нормализация на обществото. Нито един друг политически субект освен Реформаторския блок не може да се справи с тази тежка задача и той е необходим за България, подчерта той.

По рано през деня представителите на РБ посетиха храма „Успение Богородично” и поднесоха цветя на Паметника на Васил Левски.

Обиколката на Реформаторския блок продължи с посещние на град Асеновград по повод празника му. 


Tags: Божидар Лукарски, Реформаторски блок

Още по темата

thumb 26.07.2017

Божидар Лукарски: Обединени...

Реформаторският блок показа, че не можа да изиграе ролята на обеди...

thumb 21.06.2017

Божидар Лукарски: Обнадежде...

Обединението в дясно е дългосрочен процес и трябва да стане около ...

thumb 17.05.2017

Божидар Лукарски: СДС е жив...

Участие на председателят на СДС Божидар Лукарски в предаването на Б...

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 31.03.2017

Божидар Лукарски: Трябва да...

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като пораже...

thumb 28.03.2017

Божидар Лукарски и НИС на С...

НИС свиква заседание на Националния съвет на СДС на 4 април 2017г.

thumb 29.03.2017

Божидар Лукарски: Всички н...

За мен оставката е лично решение, смятам, че така се прави когато з...

thumb 25.03.2017

Божидар Лукарски: На 26 мар...

Най-добрият сценарий е дясно-центристко правителство. Само такова у...

thumb 22.03.2017

Участие на Божидар Лукарски...

Участие на председателят на СДС и водач на КП "Реформаторски блок -...

thumb 20.03.2017

Божидар Лукарски: РБ се офо...

Реформаторският блок се оформи като център и обединител на автентич...