thumb

Илия Лазаров: Липсата на подготвени кадри е най-сериозният проблем в политиката

Илия Лазаров, главен секретар на СДС в интервю за предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“

thumb

СДС: Поставяне на пречки за цитиране на новини може да ограничи свободата на словото

Поставянето на пречки за цитиране на новини може да доведе до ограничаване свободата на словото, невъзможност за навр...

thumb

Честит светъл празник!

Да си пожелаем с вяра, надежда и любов да вървим към мъдрост в делата и решенията ни!

Регионална политика

Костадин Марков: Спрените плащания по оперативни програми могат да доведат до фалит на общини

14.06.2014

Insert thumbИма реална опасност спрените европейски средства по оперативни  програми  да доведат до фалит на общини и това е поредният мотив за предсрочни парламентарни избори, каза зам.-председателят на СДС Костадин Марков. Той сподели това  по време на пресконференция на Реформаторския блок в морския град, на която присъстваха: председателят на ДСБ Радан Кънев, евродепутатът Светослав Малинов,  общинският председател на Движение „България на гражданите”  – Бургас Живко Табаков, общинският председател на местните сини Константин Райков, председателят на ДСБ-Бургас  Георги Митев,  Таня Рускова , областният председател на Движение „България на гражданите”  Валентин Люцканов.

„Всички знаем,  че ключови европейски програми бяха  блокирани. Заради спрените плащания по тях  е възможно както малки, така и големи общини да фалират. Голяма част от икономиката на страната се крепи благодарение на европейските  фондове, а  в момента редица  общини  не могат да се разплащат, което води до фалити на фирми и безработица. Спешно трябва да се реагира и по някакъв начин финансирането да се отпуши. Отговорността на следващото правителство е много голяма, защото, ако държавата не поеме този буфер от неразплатени средства, наистина има реална опасност  община като Поморие, която прави Воден цикъл на стойност 90 милиона лева, а самата тя има бюджет от 20 милиона лева,  да не може да си плати тока за светофарите. Същото грози и Созопол, Банско, Габрово –все общини с малки бюджети, които  изпълняват големи европейски програми. Сегашната  ситуация  много напомня на голямата криза през 1996 година”, каза Костадин Марков. 

Източник:Бургасинфо


Tags: Костадин Марков

Още по темата

thumb 10.09.2014

Костадин Марков: За разлика...

Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформатор...

thumb 30.09.2012 - Бургас

За изборите СДС ще заложи н...

СДС ще заложи на нови, непознати от близкото политическо минало лиц...