thumb

Божидар Лукарски в Русе: Трябва да сме обединени, казват ни го над 300 хиляди избиратели

Когато става дума за обединение и отговорност пред избирателите ние трябва да сме ясни по темите, важни за обществото

thumb

Лукарски: На 10 ноември вярвахме, че тоталитарната система бързо ще бъде разградена, но сме били млади и наивни

Комунистите се превърнаха в социалисти и после в капиталисти. Трансформираха политическата си власт в икономическа

thumb

Честит Ден на народните будители!

Те живеят в пантеона на сърцата ни

thumb

СДС кани ДСБ на разговори за общи действия

Божидар Лукарски заяви, че традиционните десни партии извън парламента, трябва да започнат разговори за общи действия...

Парламентарна дейност

Парламентаристи от България и Хърватия се договориха за сътрудничество в европроектите за земеделие и селско стопанство

16.05.2015

Insert thumbВ средата на месец септември в България ще пристигне официална делегация на Комисията по земеделие в Хърватския парламент

На 11 и 12 май делегация, водена от Председателя на парламентарната комисия по земеделието и храните в НС Румен Христов, беше на официално посещение в Република Хърватия. В рамките на визитата бяха проведени срещи в Хърватската Камара на инженерите по горско стопанство и дървени технологии, Хърватската горско-стопанска камара, Хърватската търговска камара, със заместник-министъра на земеделието на Р Хърватия, г-жа Даворка Хайдукович, в Хърватския Сабор – с председателя на комисията по европейски въпроси, г-н Даниел Мондекар и с председателя на комисията по земеделие, г-н Франьо Луцич.

Основни теми на разговорите между парламентаристите от двете страни са били търсенето на обща позиция по ТПТИ, в частта за защита на европейските земеделски производители при евентуален по-евтин внос от страна на американските фермери; ГМО-продуктите и опитът при усвояването на средствата от европейските фондове по програмите за земеделие и селско стопанство.

Акцент е бил поставен и върху мерките, които се предприемат в двете страни по отношение на бракониерството, както при изсичането на горите, така и срещу незаконния отстрел на дивеча.

По време на официалното посещение българската делегация участва в специално организирана пленарна дискусия с областния управител на Задар г-н Стипе Зрилич и членовете на неговия кабинет, както и в посещение на селскостопански предприятия и семейни ферми в областта.

Беше представен опитът на България в управлението на горите и горските стопанства, средствата от европейските фондове, с актуален фокус върху успешното приключване на текущите проекти и стартирането на процедурите от новата финансова рамка за 2014-2020 г.

От хърватската страна бяха представени дейностите по поддържане и експлоатация на горските масиви, приоритетите, заложени в Програмата за развитие на селските райони на Р Хърватия 2014 – 2020 г., както и възможностите и капацитета на лозарството и винарството в страната, с акцент върху потенциала за развитие на Задарска област в селскостопанския сектор.

По покана на Председателя на парламентарната комисия по земеделието и храните в българския парламент, г-н Румен Христов, в средата на месец септември в България ще пристигне официална делегация на Комисията по земеделие в Хърватския парламент, водена от нейния председател г-н Франьо Луцич.

 


Tags: Румен Христов

Още по темата

thumb 18.05.2016

Румен Христов се срещна с х...

Механизмът на управление на оперативните програми и усвояването на ...

thumb 11.06.2015

Румен Христов: Протестът на...

Председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни Румен...

thumb 05.06.2015

Румен Христов с лекция на т...

Лекция на председателя на Парламентарната комисия по земеделие и хр...

thumb 01.04.2015

Председателят на парламента...

Председателят на парламентарната комисия по земеделие и храните Рум...

thumb 12.03.2015

Румен Христов: Работи се по...

„Дунарит” може да използва друг лиценз, за да реализира продукцията...

thumb 17.11.2014

Румен Христов: Единството в...

Като десни хора, като демократи хора, ние имаме право на собствено ...