thumb

Решения на НИС на СДС от 22 май 2018г.

Решения, взети на заседание, на НИС на Съюза на демократичните сили от 22 май 2018г.

thumb

СДС: Помнете Свищов 1977 г !

Три въпроса към поддръжниците на АЕЦ "Белене"

thumb

Младежи обсъдиха във Варна приоритетите на МСДС

Дончо Златев и Георги Спасов от работната група за възстановяване на МСДС проведоха среща с представители на областни...

Национална политика

Отборът на отличниците: „Реформаторски блок – Глас народен” представи най-експертната листа в Бургас

28.02.2017

Бургазлии могат да избират от доказани имена във всички области. Водач е инж. Костадин Марков, а гражданската квота, лекарското съсловие и това на преподавателите са сред най-силно представените

 Инженери, четирима лекари, адвокат, архитект, математици, доцент, който се занимава с разработки за изкуствен интелект, икономисти, маркетолози, агроном и  филолози. Това са само малка част от участниците в листата с кандидат-депутати на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в Бургас, която днес бе представена в Дома на писателя. Тя  категорично е  една от най-експертните листи в морския град и заслужено може да бъде наречена отбор на отличниците, защото обединява изключително ерудирани личности.

Водач е инж. Костадин Марков, който е зам.-председател на СДС, а в последното Народно събрание защитаваше интересите на Бургаска област. Той е познат и от двата си мандата като зам.-кмет по строителството, по време на които бяха реализирани ключови за Бургас проекти.

„Много от нещата, които постигнахме с Реформаторския блок в последните две години са добри, но и за много не стигна времето. Програмата ни, която е изключително добре разработена,  и за която ще работим, е свързана с честен изборен процес. Имаме радикално предложение - настояваме в бъдеще да има само машинно гласуване, а  хартиената бюлетина да отпадне. Предимствата са много – няма да има толкова хартия, чували с бюлетини, носене в спортни зали и т.н. Това е едновременно и образователен ценз, защото, който може да се справи с машината, значи умее и да чете. Мислим за вариант за предварително гласуване. Силни акценти в нашата програма са още правосъдието, образованието и здравеопазването”, каза първият в листата Костадин Марков.

Сред кандидат-депутатите на „Реформаторски блок – Глас народен” има и четирима лекари, като всеки от тях е от различна специалност. Това са д-р Георги Митев, лабораторният лекар д-р Васил Костадинов, хирургът д-р Цветомир Цветков и специалистът по вътрешни болести и спешна медицина Иван Събев. Те са експертното ядро, което сподели важни идеи за здравната реформа.

„Здравеопазването трябва да е достъпно и по-организирано. Нашата цел е да отпаднат всички лимити, свързани с ограниченията, чакането и опашките в доболничната помощ, както и достъпът на пациентите до лекар и изследвания. Искаме да въведем национална програма за  профилактични изследвания и прегледи за социално значимите заболявания. Предлагаме освен НЗОК да има и втори стълб на здравно осигуряване, което да покрива всички останали застраховки и лечение, които хората биха могли да си позволят”, каза четвъртият в листата д-р Васил Костадинов, който е управител на най-голямата медицинска лаборатория в област Бургас.

Третият в листата на реформаторите е лицето на „Глас народен” – адвокат Здравко Костов. Той е млад и ерудиран човек, който  сподели най-важните акценти от програмата за постигане на  върховенство на закона, съдебна реформа и борба с корупцията.

В листата участват  и уважавани преподаватели, като доц. д-р Пенка Георгиева  от Бургаския свободен университет. Доц. Георгиева има важни разработки в областта на математиката и изкуствения интелект.

„Силно подкрепям идеята до 2020г. за образование да се отделя до 4,5% от брутния вътрешен продукт и 1,1% за развитие на наука  и иновации, защото аз вярвам, че науката е тази, която движи обществото напред в развитието му”, каза доц. Георгиева.

Освен нея има и още един математик -  Красимир Коларов, който преподава в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

Архитектите също са представени в листата чрез Румен Троев, чиято работа е позната както в България, така и в чужбина. Реформаторите обръщат внимание и на младите хора. Тяхно лице е Момчил Томов, който е част от завърналите се българи. Момчил е млад човек, който е учил бизнес управление в Германия, но е избрал да се върне в родината си и  сега работи в голяма фирма в областта на аутсорсинга в Бургас. В листата участват още агрономът Веселка Морфова, икономистът Стамен Стамов, инженер-химикът Илиана Кенова, Неврие Мехмед, която има опит в туризма, а сега се развива в сферата на социалните дейности, както и филологът Борис Събев.

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” участва в парлaментарните избори с бюлетина N21.

Ето и всички имена от листата.

1. инж. Костадин Иванов Марков

2. д-р Георги Митев  Митев

3. Здравко Костов Костов

4. д-р Васил Милтиядов Костадинов

5. Илиян  Ганчев Ганев

6. Камелия Петкова Николов

7. доц. д-р Пенка Вълкова Георгиева

8. Илиана Димитрова Кенова

9. д-р Цветомир  Кирков Цветков

10. Румен  Иванов Троев

11. Красимир Николов Коларов

12. Стайко Симеонов Симеонов

13. д-р Иван Цанев  Събев

14. Момчил Живков Томов

15. Дора Ончева Иванова

16. Веселка Йорданова Морфова

17. Стамен  Димитров Стамов

18. Евгени Георгиева Дженезова

19. Живко  Кирчев Георгиев

20. Неврие Хасан Мехмед

21. Борис   Любомиров Събев 

 


Tags: Бургас, листа, РБ, СДС

Още по темата

thumb 23.05.2018

Решения на НИС на СДС от 22...

Решения, взети на заседание, на НИС на Съюза на демократичните сили...

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 23.04.2018

Антон Койчев: СДС трябва да...

Председателят на СДС-София д-р Антон Койчев обяви в студиото на Bul...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 02.04.2018

Божидар Лукарски в ефира на...

На 3 април /вторник/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участ...

thumb 22.03.2018

СДС организира традиционнот...

На 24 март / събота / 2018г. Съюзът на демократичните сили – Ловеч ...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 20.03.2018

СДС: Не трябва неизбежната ...

Позиция на Съюза на демократичните сили за неизбежната отбрана

thumb 18.03.2018

СДС набира участници за мла...

Желаещите от цялата страна могат да изпратят своя автобиография, те...