thumb

Илия Лазаров: Липсата на подготвени кадри е най-сериозният проблем в политиката

Илия Лазаров, главен секретар на СДС в интервю за предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“

thumb

СДС: Поставяне на пречки за цитиране на новини може да ограничи свободата на словото

Поставянето на пречки за цитиране на новини може да доведе до ограничаване свободата на словото, невъзможност за навр...

thumb

Честит светъл празник!

Да си пожелаем с вяра, надежда и любов да вървим към мъдрост в делата и решенията ни!

Румен Христов: За нас големият фокус са местните избори догодина

27.07.2018

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се срещне с местната структура на партията. На брифинг пред медиите той съобщи, че подобни работни срещи по места ще продължат. „Защото целта е възраждането на СДС“, каза Христов.

Заедно започваме работа за възраждането на СДС и отвоюване отново мястото на партията, като автентичната дясна партия, заяви. Смятам, че не само славната история, която има СДС, не само идеологията която изповядва, не само това, което направи през годините за България, но и това което трябва да се направи за бъдеще изисква от нас да намерим отново подход към нашите избиратели. Това няма да стане само с послания и политики, каквито липсваха за съжаление през последните няколко години, и това беше може би причината да се поиска промяна в ръководството на Съюза на демократичните сили.  Много тежка работа предстои и аз много разчитам на местните структури, защото СДС за разлика от други десни формации е партията с най-много местни структури, партията с най-много общински съветници и общински кметове. За нас големият фокус през следващата година и половина са местните избори. Те за изключително важни, започваме работа от сега и се надяваме да постигнем добър резултат, защото практиката показва, че там където имаме представителство в местната власт под форма на повече съветници и кметове, получаваме добри резултати и на други избори. 

Съюзът на демократичните сили е демократична формация и много държа това да се запази, заяви Румен Христов. Аз съм против едноличните решения, затова ние ще спазим процедурата, а процедурата е получаване на мандат от Националния съвет, водене на преговори, рамка за водене на преговори, връщане отново в Националния съвет, обсъждане  и вземане на окончателно решение как ще се явим на изборите. Няма да скрия, че има и един малък процент в рамките на СДС, които предпочитат самостоятелно явяване, дали ще се стигне до такова пак казвам, това ще се вземе като решение от събрание на Националния съвет на СДС.  В понеделник имаме първи национален съвет на новото ръководство, след който предстои пресконференция на интересна тема: „Десният прочит на лявата визия на България“, представена от БСП. Мисля, че съвсем основателно СДС е определил още от самото начало като свой основен опонент БСП предвид на това, че идеологически се различаваме и нашите ценности и политики са коренно различни. В тази връзка ще коментирам и тяхната визия за България.

Относно врачанската структура на СДС, Румен Христов каза, че тя е много сериозна , постига добри резултати, особено на последните и на предходните парламентарни избори. Много се надявам на местните избори да се представим по-добре отколкото на предишните. Имам тази амбиция, навсякъде да се представим по- добре отколкото сме се представяли досега, хората по-места също имат тази амбиция и ще получат категоричната подкрепа на Националното ръководство и на председателя на партията за едно добро представяне.


Tags: СДС, Румен Христов, избори

Още по темата

thumb 15.09.2018

Участие на Румен Христов в ...

Събота, 15 септември, 17.00 часа

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 01.08.2018

Румен Христов: Фокусът ни с...

Ще се борим за всеки един седесар, за да се върне в редиците ни, за...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 24.07.2018

Румен Христов: СДС трябва д...

Ще бъде възстановена дейността на младежката и женската структури н...

thumb 23.07.2018

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 23 юли, 18.00 часа

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...