thumb

СДС - София осъди поругаването на паметника на Роналд Рейгън

СДС – София призовава всички демократични партии в България, включително и БСП, да заявят своята позиция за това непр...

thumb

Политическа декларация на ХХII - та Национална конференция на СДС

Съюзът на демократичните сили ще постави началото и ще бъде движещата сила за създаването на Национална доктрина и п...

thumb

Националната конференция на СДС отново избра за лидер Божидар Лукарски

На форума бяха приети промени в Устава на партията и Политическа декларация

thumb

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Националната конференция на СДС

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

Национален съвет

Костадин Марков

Роден е на 15 ноември 1971 г. в Бургас. Завършил е Строителният техникум родния си град, а по-късно и Университета за строителство, архитектура и градоустройство в София /УАСГ/, специалност "Промишлено и гражданско строителство”. Магистърска степен "Строителни конструкции”. Специализирал е политически мениджмънт в НБУ.

Увлича се по политиката през 1997 г. Тогава е още студент и е неизменна част от протестиращите срещу управлението на Жан Виденов. През 2000 г. се завръща в родния Бургас и става член на СДС. Само година по-късно става заместник-председател на местен клуб, а през 2002 г. е избран за председател на местен клуб. Става заместник-председател на Общински съвет на СДС-Бургас през 2003 г. За четири години той доказва чакесвтата и уменията си и е избран за председател на Общинския съвет на СДС-Бургас (2007 г.). Две години по-късно оглавява сините редици и на областно ниво. През 2009 г. е избран за председател на Областен съвет на СДС в Бургас. . На XXI- вата Национална конференция на СДС през юли 2013г. е избран за заместник -председател на СДС

Той е специалист по строителство и е водеща фигура в екипа, превърнал вечно разкопаният Бургас в най-добрият град за живеене. Под негово ръководство, като зам.- кмет на града, са ремонтирани или направо изградени отново много от конфликтните кръстовища в морския град. Участвал е в реализацията на ВиК проекти, осигуряващи водоснабдяването и на най-отдалечените квартали на Бургас.

Костадин Марков стартира кариерата си като строителен консултант на български, английски, гръцки и израелски компании, които са избрали да инвестират в Бургас и Южното Черноморие. Специализира се в управление на проекти по оперативни програми на ЕС „Регионално развитие” и „Околна среда”. Заради опита му Община Бургас го издига за председател на комисията по Териториално и селищно устройство. Умението му да ръководи големи и сложни по състав и функции компании го превръща в най-подходящия за заместник-кмет по „Устройство на територията и строителството” в Община Бургас.