СДС: Категорично подкрепяме решението да кандидатстваме за чакалнята на еврозоната до края на април

ПОЗИЦИЯ НА СДС

 

СДС ПОДКРЕПЯ КАТЕГОРИЧНО РЕШЕНИЕТО ДА КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА  ДО КРАЯ НА АПРИЛ

СДС приветства изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че България ще кандидатства до края на април за чакалнята на еврозоната. Това решение е визионерско и изключително важно за България.

Ние нееднократно изразихме притеснението си, че ако не го направим сега,  вероятно ще загубим възможността за това в близко бъдеще.

Отново подчертаваме, че идеята за абсолютен консенсус по темата в нашето общество е невъзможна, защото прокремълското лоби никога няма да я подкрепи.

Влизането на България в еврозоната ще бъдe събитие, съизмеримо с приемането ни в НАТО и ЕС. Лидерът, който го постигне, ще напише нова страница от пътя ни към проспериращите европейски държави.

Още веднъж изразяваме силната си подкрепа за кандидатстването за чакалнята на еврозоната и се надяваме на възможно най-бързото ни приемане в този престижен клуб.

В последния месец, когато Европа преживява едни от най-трудните си дни, България, макар и най-бедна в ЕС, показа, че се справя много по-успешно и мъдро от други държави  и  е достойна да изкачи още едно важно стъпало към пълноправната си евроинтеграция!

Еврозоната ще ни донесе само ползи.  Нека българските граждани  не се поддават на неверни внушения и да бъдат уверени, че това е правилната стъпка за бъдещето на страната ни!