thumb

Борис Кюркчиев: СДС е „велика сила”, изпратена от Бога, за да спаси България

На 9 август се навършват 110 години от рождението на Борис Костадинов Кюркчиев, възстановител, председател /1989- 199...

thumb

Златко Живков, кмет на Монтана: Реализирането на скъпи проекти не трябва да е самоцел, а да се случва с мисъл за гражданите

В ранните години научих, че най-важното е да си местен, честен и известен, и това безспорно има значение

thumb

СДС издига кандидатите си за местния вот в Бургас след електронно вътрешно допитване

Резултатите от анкетата ще бъдат обобщени на следващото събрание на общинската структура

Мартин Димитров: Имаме притеснения за състоянието на демокрацията в България

14.10.2011

Insert thumbНа срещата ние споделихме нашите притеснения за състоянието на демокрацията в България. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили Мартин Димитров след проведената среща с вицепрезидента на ЕНП и председател на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Джозеф Доул, на която присъстваха евродепутата от Синята коалиция Надежда Нейнски, председателят на ДСБ Иван Костов и кандидатите  на десницата за президент - Румен Христов и  за кмет на София и - Прошко Прошков.

 

Синият лидер добави, че е обърнал специално внимание на отказа от регистрацията на десните кандидати за кметове в Плевен и Монтана и това е било посрещнато със сериозно безпокойство от страна на Джоузеф Доул. Димитров подчерта, че са запознали вицепрезидента на ЕНП и с натиска от уволнение на хора, които са включени в листите на СДС  и на синята коалиция за общински съветници.

 

 Мартин Димитров бе категоричен, че не може по този начин да се развива една демократична страна. В отговор на журналистически въпрос той отбеляза, че развитието на инфраструктурата е много важно, но това се отнася и за увеличаването на пенсиите.

Нашите партньори от ЕНП ни дадоха голяма подкрепа за това, че е важно никога да не бъде поставяна под съмнение демокрацията, демократичните правила и закони, демократичните подходи, защото в един демократичен свят веднъж ще спечелят едните, друг път другите и това не е драматично, когато държавата върви напред. Но, когато демокрацията е поставена под риск - ние първо в семейството трябва да помислим как да се справим с това”.

 Това заяви от своя страна евродепутатът и председател на Съюза на малките и средни предприятия към Европейската народна партия Надежда Нейнски след срещата с вицепрезидента на ЕНП Джоузеф Доул.

Надежда Нейнски каза още, че не трябва да се избира между инфраструктура и увеличение на пенсиите, а и двете трябва да се осъществят при една добра икономическа политика. Тя подчерта необходимостта от стимули за малкия и среден бизнес, който се намира в много тежко финансово и икономическо състояние, а е  единственият, който може да осигури нови работни места. Нейнски допълни, че от обиколките й в страната се вижда как безработицата главоломно нараства и изрази безпокойство в тази насока.

 „Ние обяснихме, че да си в едно политическо семейство означава да си казваме и кривите, и добрите неща. Защото не сме се събрали, за да си правим взаимни комплименти, а за да решаваме с тяхна помощ проблемите в България”, каза още синият евродепутат. Нейнски бе категорична, че оттук-нататък хората трябва да имат възможност да направят своя избор. „Тревожен е фактът, че на нашите кандидати се забранява да участват в честна битка.”, допълни тя.

Кандидатът за президент на обединената десница Румен Христов каза, че на срещата е станало дума за това, че от различни партии-членки на ЕНП се явяват кандидати за президент и кмет. Джоузеф Доул е изразил мнение, че в това няма нищо лошо и е дал примери с Франция и Дания. „Да, това е така, но ние искаме да участваме в дебат по важни теми за българското общество и българският избирател да прецени кои са автентичните десни. Затова на няколко пъти се опитвам да призова г-н Плевнелиев на дебат, а не г-н Калфин, защото неговите тези са ясни - за да се дадат отговори, касаещи българската десница и за да могат българските десни избиратели да се ориентират”, обясни синият кандидат за държавен глава. По думите му, същото важи и за София, защото според социологическите проучвания най-вероятно на балотаж ще бъдат двама десни кандидати.


Tags: Румен Христов, Мартин Димитров, Надежда Нейнски

Още по темата

thumb 31.05.2019

Румен Христов: Благодаря от...

Резултатите от Евроизбори 2019 са добра новина за българската демо...

thumb 28.03.2019

Медийни участия на СДС за п...

Участия в БНТ и България Он Ер

thumb 27.03.2019

Шанс за дясното - разговор ...

Видео от "Още от деня"

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Европа е изп...

Участието на председателя на СДС в "Плюс-минус" по Нова телевизия

thumb 18.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 18 март, от 17.30 часа

thumb 16.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 март от 11.10 часа

thumb 26.01.2019

Председателят на СДС Румен ...

Запис на разговора в обзорното седмично предаване

thumb 26.01.2019

Румен Христов пред ТВ "Европа"

Видео с участието на 26 януари

thumb 24.01.2019

Румен Христов: Коалиция с "...

От СДС предлагат и да бъде намален броят на народните представители...

thumb 24.01.2019

Участиe на Румен Христов в БНР

24 януари, четвъртък, 12.15 часа