thumb

Кольо Колев, лагерник от "Слънчев бряг": За истината хиляди пъти да знам, че ще умра – бих го направил

Аз просто съм дал клетва пред себе си, пред всичките тези хора, че докато съм жив, ще ходя на тези възпоменания.

Димитър Сяров: Издигната от Синята коалиция Калинка Георгиева за кмет на с. Жельо войвода е с най-голям шанс да спечели вота

15.10.2011

Нашият кандидат за кмет на с. Жельо войвода е с най-голям шанс да спечели вота на жителите на селото и да стане кмет. Такива са нагласите на хората, в които ние имахме възможност да се убедем в поредицата от срещи с тях. Това заяви кандидатът за кмет на общината Димитър Сяров по време на снощния разговор с Калинка Георгиева и нейни поддържници, в който са участваха и кандидатите за общински съветници от Синята коалиция Севдалин Рашев, Юлиян Каменов, Веселин Кънчев и Георги Мавродиев.

 

В срещата е участва и народният представител Кирчо Димитров, по чиято инициатива и лични средства наскоро беше обновен храмът на Жельо войвода. Депутатът е в постоянен контакт с жельовойводци. Внесъл е питане в парламента до министъра на регионалното развитие за започнатия и замразен обект в с. Жельо Войвода -  канализационна мрежа - І-ви етап /северен район/- първи приоритет.   

 

Калинка Георгиева по професия е икономист, в момента е главен счетоводител на кметството, има познанията и възможностите да бъде много полезна за хората в селото. Затова ние като политическа сила заставаме призоваваме хората да гласуват за нея, каза диимитър Сяров.  

 

Жителите на селото се чувстват излъгани от местната и централната власт. Те се оплакаха, че тежки камиони, презоващи материали за магистрала „Тракия“, продължават да увреждат асфалтовото покритие на една от улиците.

 

Според Димитър Сяров в средата на кампанията той и неговите колеги от предиизборната листа са успели да посетят по-големите селища в района, някои и по два пъти. Поставените навсякъде въпроси на хората на тези срещи показват, че е прекъсната връзката, ако въобще е същестувала, между отделните селища и общинската власт. Жителите на тези населени места се чувстват изоставени. След два мандата сегашното управление продължава да говори все още и само в бъдеще време.  Със сигурност става дума за поредни напразни обещания, защото, ако кметът и мнозинството – подкрепян  в първия мандат от БСП, а във втория от ГЕРБ и съветници, отцепили се от своите групи, са имали възможност да решат нрашушените транспоортни вързки, медицинското обслужване, опазването на имота и здравето на хората. Абсолютно несъстоятелни са оправданията с икономическата криза, тъй като реалното отпускане на европейски средства – по предсъединителните програми и по оперативните програми, съвпада точно по време  с последните два мандата. 

 

Ние като политическа сила не сме популисти и не обещаваме неизпълними неща. Казваме на хората, че пари за местни проекти от еврофондовете има, но те, засега за съжаление са спрени, заради загубеното доверие на управата на общината от ЕС. Затова решението и за селата и за градовете е именно във връщането на доверието чрез избора на нов кмет и ново мнозиноство, различни от сегашните участници във властта. Защото те отново я искат, но отказват да носят отговорност за провала, от който всички страдаме.                

 

Много от решенията опират не до средства, а до отношение и организационни и административни мерки.

 

Предизборен щаб на Синята коалиция – Сливен

Димитър Сяров – кандидат за кмет и водач на листата за

общински съветници


Още по темата

thumb 22.04.2018

Участие на Божидар Лукарски...

22 април, неделя, от 18.10 часа

thumb 31.03.2017

Божидар Лукарски: Трябва да...

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като пораже...

thumb 25.03.2017

Божидар Лукарски: На 26 мар...

Най-добрият сценарий е дясно-центристко правителство. Само такова у...

thumb 22.03.2017

Филип Кирев: Длъжници сме н...

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част о...

thumb 22.03.2017

Участие на Божидар Лукарски...

Участие на председателят на СДС и водач на КП "Реформаторски блок -...

thumb 22.03.2017

Отворено писмо от СДС-София...

Подкрепете ни с номер 21, за да не осъмне България с правителство н...

thumb 21.03.2017

Божидар Лукарски: Бездейст...

Корнелия Нинова доста екстравагантно, да не кажа извратено, се изка...

thumb 20.03.2017

Костадин Марков: Влизането ...

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” подари атрактивно шоу ...

thumb 20.03.2017

Божидар Лукарски: РБ се офо...

Реформаторският блок се оформи като център и обединител на автентич...

thumb 20.03.2017

Отворено писмо до президент...

Предупреждаваме Ви, че за всяко възникнало гражданско напрежение в ...