Надежда Нейнски пред ЕНП: Държава без демократични правила рискува да тръгне по обратния път- път, от който ние идваме

15.10.2011

Insert thumb

„Преди няколко часа имахме много важна среща с ЕНП. Поводът за тяхната покана бе да коментираме не само изборите, но и политическата ситуация в България. Разбира се, говорихме по много въпроси, но се обединихме около едно: че най-важното за България е да бъде продължен демократичният път и да бъдат спазвани демократичните правила. Защото държава без демократични правила, без респект към закона е държава, която рискува да тръгне по обратния път- път, от който ние идваме.“

 

Това каза евродепутатът от Синята коалиция на пресконференция в Стара Загора. Пред местните медии тя разказа за отделната среща, която лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов и кандидатите за президент и кмет на столицата Румен Христов и Прошко Прошков проведоха с вицепрезидента на ЕНП и председател на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол в София.

 

„Председателят на парламентарната група Джоузеф Дол даде пълна подкрепа затова ЕНП да бъде гарант за спазването на демократичните закони в България. Изборите винаги са изпитание за демократичността на различните партии. Отговорност на управляващите е да създадат такава среда и такива правила, които да дадат равни условия за всички участници в изборите и тогава нека спечели най-добрият“, каза още Надежда Нейнски и допълни: „Ние изложихме пред председателя на Парламентарната група на ЕНП притесненията ни, че много наши симпатизанти и хора, които приемат да участват в листите ни в различни места в страната биват уволнявани от своята работа в общинската или държавната администрация. Разказахме за проблемите, които сме имали с нашите успешни кметове, на които им беше отказана регистрация по ред причини.

 

Председателят на групата на ЕНП не знаеше за промените в закона, според които обжалването в съда на решения на ЦИК в момента не е възможно. Той каза, че такава практика няма никъде в Европа. Това не са добри сигнали.

 

Аз казах и на него това, казвам го и тук: За нас демокрацията се гарантира не от лицемерна размяна на любезности – в едно семейство хората трябва да си посочват и кривиците, за да могат да ги поправят. Моето послание към ЕНП беше това- ако ние искаме България да има не само демократичен път, но да има дясно развитие и дясно управление, ние трябва да се борим да защитим авторитета на десницата. Ако десницата има слабости, те трябва да бъдат коригирани- иначе компрометирането на един десен проект ще доведе до управление на левицата“, отбеляза още Нейнски.

 

Тя пристигна в Стара Загора, за да подкрепи кандидата за кмет на Синята коалиция в града д-р Даниела Памукова.  

 

“Когато вятърът духа в платната много хора се изправят в битка, но когато статуквото трябва да се промени се иска кураж. С цялото си сърце подкрепям тази жена” каза Нейнски.

 

На въпрос за бъдещето на Синята коалиция Надежда Нейнски бе категорична: “Синята коалиция е успешен проект, въпреки опита за неговото оспорване. Много се радвам, че Синята коалиция в Стара Загора излиза с такава убедителна кандидатура. Самата аз съм проект на тази Синя коалиция- вие знаете, че тя беще създадена за предишните парламентарни и европейски избори, успя да спечели две места в Европарламента и да създаде една представителност в Народното събрание, която ни дава възможност да създаваме политики. Така че аз съм го казвала и на моите колеги в СДС, казвам го и тук пред вас- смятам, че проектът Синя коалиция трябва да бъде развиван, защото той е показал, че може да бъде успешен. Надграждането на този проект минава точно през местните и президентски избори, където ние смятаме, че ще имаме възможност с нашите кандидати да влезем в достойна битка с останалите ни конкуренти.

 

“Поласкана съм от силната подкрепа на г-жа Надежда Нейнски. В програмата си за управление акцентираме върху развитието и подпомагането на малкия и среден бизнес в общината и старозагорци ще имат своята силна подкрепа в лицето на г-жа Нейнски” – сподели кандидатът за кмет г-жа Памукова.

 

В качеството си на президент на Съюза за малки и средни предприятия към ЕНП Надежда Нейнски взе участие в кръгла маса на тема „Добрите европейски практики за малък и среден бизнес“.

nadejdaneynsky.bg

 


Tags: Надежда Нейнски

Още по темата

thumb 24.05.2012

Надежда Нейнски призова евр...

По време на обсъждането на предложението за регламент за макрофинан...

thumb 19.05.2012

Надежда Нейнски: Ще търся н...

Хората не се интересуват от цялата тази вакханалия, която тече в по...

thumb 24.04.2012

Десницата в Европа показа п...

Резултатите от първия тур на френските избори на практика показват ...

thumb 09.04.2012

Надежда Нейнски: Европейска...

„Европейското предизвикателство пред традиционната десница в Българ...

thumb 19.03.2012

Позиция на Надежда Нейнски ...

Препотвърждаването и развитието на проекта Синята коалиция е единст...

thumb 05.02.2012

Надежда Нейнски: Синята коа...

Изказване на Надежда Нейнски на форума "Регионите - национални и ев...

thumb 11.11.2011

Над 60 човека присъстваха н...

Симпатизанти на партията, които живеят в Белгия, се събраха заедно ...

thumb 01.10.2011 - Свищов

Надежда Нейнски: Станислав ...

„Смятам, че Станислав Благов може да бъде политически пример за доб...

thumb 10.10.2011 - Своге

Н. Нейнски за Христо Йовов:...

Надежда Нейнски на предизборна среща в с. Искрец в подкрепа на канд...

thumb 14.10.2011

Надежда Нейнски и Мартин Ди...

Евродепутатът Надежда Нейнски, председателят на СДС Мартин Димитров...