Иво Райнов кандидата за кмет на Ловеч от СДС, приканва всички да гласуват на 23 октомври

16.10.2011

Седмица преди изборите. Мрачно и тъжно време. Като душите на хората. Много от тях са объркани, обезверени, отчаяни. Апатията е сковала мислите.  Недоверие е обзело сърцата.

Все повече граждани не вярват в смисъла на избора. След толкова несбъднати обещания надеждите са смачкани. Хората са все по-бедни, Ловеч – все по-пуст и провинциален. Червените управници все по-охолни и самодоволни.

В тази ситуация разбирам хората, които не искат да гласуват. Отчасти разбирам и онези, които са склонни да гласуват срещу пари. Но не ги оправдавам – нито апатичните, нито пресметливите.

Изборът е един от най-силните граждански инструменти да управляваме бъдещето. Имаме две възможности – да участваме в неговото създаване или да оставим другите да го подреждат. Само, че тогава ще живеем в чуждо бъдеще. Когато гласуваме нашият глас се превръща в частица от това бъдеще, защото в неговото „омесване”  ще участват и нашите кандидати с нашите идеи. Те са нашата гаранция за бъдещето, дори и да не са мнозинство.

Изборът е частица от нашата съвест, от нашия морал. Защото всеки от нас мери хората и партиите според своите морални и етични канони. Когато продаваме гласа си всъщност продаваме морала, в името на който сме живели и искаме да живеят децата ни. Готови сме да се откажем от правото да избираме, да изискваме, да се надяваме, да мечтаем за някакви си 50 лева. С тях няма да подобрим живота си. Ще се нахраним тази седмица, но другата отново ще сме гладни. Ще купим лекарства на родителите си, но другия месец те пак ще са болни. Ще вземем чифт обувки на децата си, но те ще се нуждаят още от палто, учебници, компютър. Тези пари ще гризат съвестта ни, но няма да ни направят щастливи! Но тези, на които продаваме мизерията си ще трупат облага за сметка на изтънялата ни съвест. Защото тези хора харчат пари, за да си ги върнат със лихвите. Там във властта, където ги пращаме срещу чифт есенни обувки.

Разбирам и колебаещите се. Хората, които все още не знаят дали да гласуват и кого да подкрепят. След толкова години лъжи, всички обещания изглеждат лустросани, а всички кандидати – изкусни актьори. Гласувайте за хората , приятели. Ще ги познаете по искрения тон и чистите сърца. Гласувайте за тези, които не се страхуват да излязат пред вас и имат куража да ви гледат в очите. Гласувайте за тези с чисто минало и човешка биография.Гласувайте, защото сред 270 кандидати не е възможно да няма такива хора.

Insert thumb

Знам, че животът не ви харесва и искате промяна. Затова гласувайте. Иначе никой няма да научи за недоволството ви.

Убеден съм, че ви е дотегнало от кмет и съветници, които богатеят на гърба ви. Затова гласувайте. Иначе няма да бъдат наказани.

Сигурен съм, че мнозинството граждани не иска управление, избрано с купени или

фалшифицирани гласове. Затова гласувайте!  Иначе няма да ги спрете беззаконието.

Вярвам, че не желаете групи от манипулирани и контролирани хора да определят бъдещето ви. Затова гласувайте! Иначе няма да им отнемете влиянието.

Чувам ви постоянно да се оплаквате настоящите управници. Затова гласувайте! Иначе няма да ги изхвърлите от властта.

Често чета недоволството ви от шестнадесетгодишното управление на БСП. Затова гласувайте! Иначе няма да ги пратите в опозиция.

Знам, че обичате Ловеч, своите родители, децата си. Знам, че искате бъдеще за Ловеч. Затова гласувайте! Не оставяйте други да решават съдбата ви.

Защото както ни съветваше великият  Стив Джобс:

Не си губете  времето, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в капана на догмите, които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си

 http://eratosten.wordpress.com/2011/10/16/%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0/


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България