Мартин Димитров: Кандидатът за кмет на Свиленград Владимир Шопов е единствената алтернатива

16.10.2011


Insert full sizeКметовете на СДС са най-успешните в България

Кандидатът на Синята коалиция за кмет на Свиленград инж. Владимир Шопов е единствената алтернатива. Това заяви Мартин Димитров, лидер на СДС и депутат, на среща със свиленградчани, която се състоя в неделя в кино „Тракия“.

Изборът тук е статукво или промяна и хората трябва да изберат промяната, каза Димитров. Нашият кандидат е много сериозен и може да бъде много добър кмет, добави лидерът на сините. Той подчерта, че градоначалниците на СДС са най-успешните в България. Кметът на Свищов непрекъснато прави срещи с румънски и български бизнесмени, като резултатът е, че там вече има фериботна връзка и нови предприятия, каза Мартин Димитров. За да не напускат страната, младите хора могат да бъдат задържани само с добре платени работни места, добави той. По думите му активният кмет не е човек, който прави обществени поръчки и сделки, а човек, който прави така, че в града да има повече работни места. В Свиленград се правят някакви неща, но основно на кредит и тези кредити ще бъдат връщани много трудно утре, а градът ви има огромен потенциал за развитие, подчерта лидерът на СДС.

Мартин Димитров заяви, че не очаква висока избирателна активност на предстоящите избори. Според него обаче това ще се превърне в актив за сините, а най-губеща от избирателната активност ще бъде ГЕРБ. Убеден съм, че след всички вълни на популизъм ще дойде време за нормална политика и това време вече идва, подчерта Димитров. Имаме шансове на тези местни избори да спечелим в много общини, каза още той и прогнозира, че резултатът за общински съветници на сините ще бъде между 30 и 50 процента над това, което имаха на миналите избори. Вълната ГЕРБ си отива, има огромно обществено недоволство, не гледайте платените медии и платените социолози, недоволството е голямо и ще става все по-голямо, обърна се към присъстващите в залата Мартин Димитров. Ако не беше Дянков, до момента ГЕРБ да са фалирали, моята прогноза е, че въпреки него в следващите години те ще натрупат нов дълг, подчерта още той. По думите му в момента в София има рекордна контрабанда на цигари, а правителството е претърпяло пълен провал в борбата с престъпността. Не може да ме убедите, че полицията си върши работата, за мен има чадъри и нарочно не се справят с този проблем - каза Димитров. - В СДС и Синята коалиция имаме компетентни хора и там където им се даде възможност да управляват, вършат добра работа, докато ГЕРБ е балон, пълен с въздух, и дава само обещания. Обикаляйки страната сега, видях бедност. Лидерът на СДС попита присъстващите дали биха дали детето си на Бойко Борисов, Яне Янев или Волен Сидеров да им го гледа дори за един час. Почти всички ще кажете, че не бихте поверили детето си на някой от тези хора, тогава искате ли те да решават бъдещето – вашето и на вашите деца, попита риторично Мартин Димитров. Според него представата на европейските институции за това управление на България е все по-лоша, като невлизането ни в Шенген означава, че ЕС не вярва на това правителство. Ние трябва да се гордеем с нашите кандидати за президент и вицепрезидент Румен Христов и Емануил Йорданов, за кметове и общински съветници, защото те са сериозни хора и имат ценности. Трябва да направим така, че да спечелим, заяви Мартин Димитров и пожела успех на всички.

На срещата със свиленградчани присъстваха и областният лидер на СДС Георги Шишков и кандидатът за кмет на Синята коалиция Владимир Шопов. Изправени сме пред лесния и правилния избор, а правилният избор е да си отстоим позицията и ценностите, каза Шишков. Кандидатите за общински съветници в нашата листа са най-добрият отбор, който е излизал от средите на демократите, това е листата на хората, избрали правилния път за развитие, добави той.

Искаме нещата да са ясни, чисти и прозрачни, да се усвояват европари, но по правилата и да има работа и пари за хората от Свиленград, заяви пък инж. Владимир Шопов. Преди 20 години бях кандидат на СДС за кмет и за малко да спечелим, но тази година ще спечелим, подчерта той.

в-к Старият Мост


Tags: Мартин Димитров, Владимир Шопов, Георги Шишков, Свиленград

Още по темата

thumb 16.04.2013 - Хасково

СДС стартира с благотворите...

Отборът на коалиция СДС в Хасково съставен от Георги Шишков, Евгени...

thumb 09.10.2012

БСП и ГЕРБ си мерят популизма

Интервю на Мартин Димитров, депутат от СДС и съпредседател на ПГ на...

thumb 27.06.2012

Мартин Димитров: От години ...

За това съм съгласен да се бърза, даже то е много закъсняло. Това ...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 07.06.2012

Мартин Димитров: Заем трябв...

Лихвата трябва да бъде по-ниска, защото такава в момента е и пазарн...

thumb 31.05.2012

Дебатът за бъдещето на СДС ...

Разговор с Мартин Димитров и Борис Марков по БНР, Програма "Хоризо...

thumb 19.05.2012

Мартин Димитров: Изборът на...

Ако предложат коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ, аз ще бъда най-силният и ...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Ще работя ...

Кукловодите да не си губят времето, парламентарната група "Синята к...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Искаха да ...

Няма да има прошка за нито един опит за продажба на СДС заявява Мар...