thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

Обръщение на инж. Стефан Стефанов – кандидат за кмет на кв. Изток

12.10.2011

Кандидатът на коалиция „Обединена десница“ за кмет на кметство Изток в Перник се казва инж. Стефан Стефанов. Представяме ви неговото обръщение към гражданите в кв. Изток, в което обяснява мотивите си за своето решение да се включи в борбата за кметското място. 

Зад политическите противоречия в момента у нас се откроява противопоставянето между два модела за правене на политика. Единият – на острите спорове и сблъсъци, но при зачитане на мнението на опонента, а другият – на безапелационно налаганите решения. Ето защо предстоящите кметски избори носят и скрита кауза. Те трябва да покажат, че гражданите на Перник мислят и гласуват демократично. Няма по-голяма опасност от това всички видове власти да попаднат в едни и същи ръце. Когато това се случва, се стига до безконтролен политически монопол. Власт без реални опоненти означава управление без коректив.

Гласуването за кмет на квартал е както пернишки, така и национален политически проблем. Избирането на кмет, различен от кандидата на БСП и ГЕРБ, ще означава прозрачност, гаранция за граждански контрол и демократичен контрапункт на националното управление. Но такъв избор ще означава и още нещо – шанс за истинските десни партии да стабилизират позициите си, като покажат автентичните си лица, да продължат процесите, започнати от тях в зората на демокрацията.

От вота в Перник зависи дали ще бъде направен осъзнат избор в полза на демократичното право на плурализъм. Изборът на кмет на кметство Изток е избор и на пътя за българската десница, да заеме тя достойното челно място в борбата за затвърждаване на демократичните правила за управление , като изведем демократичните ценности над идеологическите противоречия, които в нашия град за БСП означаваха монопол, а за десните партии – асимилация.

Обръщам се към всички, които искат прозрачно управление. Нека покажем, че различията ни са ценност, която обединява в името на демокрацията. Приемете ме като кандидат на демократичния избор. Подкрепете ме като обща кауза.

Защо се кандидатирам за кмет?

Искам да съм кмет на кв. Изток, Перник, защото сме длъжници на младото поколението, което принудихме да емигрира. Утре децата ни трябва да заживеят по-добре. Защото всички имаме право да живеем по-добре.

Не защото е лесно. При всички трудности, които градът има, сега да си кмет на най-големия квартал на Перник е не лек избор, особено за морален човек, който държи на думата си!

Кандидатирам се за кмет, за да ви дам възможност за избор. Познавам Перничани. Името на моите съграждани заслужава да се пише с главна буква, защото те понесоха тежестта от обидите и присмеха, до който ги доведе досегашното управление! (не само на местно, а и от национално ниво)… И тези хора ви канят да ги изберете пак! Кварталци имат право на алтернатива. Готов съм да ви я дам. Няма как да ме объркате с друг – и по призвание, и по манталитет. Моята ориентация е ясна . Заставам открито зад всичко съзидателно. Аз не съм политик, и ще се постарая да бъда общественик, какъвто не познавам да има в най-новата ни история на нито едно ниво! За съжаление!

Искам да съм вашият кмет. За Перник трябва да има дебат. Обратното е диктатура. Хегемонията на една партия води до изкривявания, до раждане на политически чудовища. Мисля, че най-силният гарант за демокрацията е взаимният контрол.

Кандидат съм за кмет, защото имам моралната и духовна подготовка за това! Светът е в икономическа криза, държавата е в икономическа криза, общината е в икономическа криза. Къде да водим децата си, когато се чудим как да ги забавляваме в събота и неделя?

А замисляме ли се какви идоли имат те!

Кой им служи за пример!

Защо не се намери нито един облечен във власт да каже на черното черно и на бялото бяло и да отстоява казаното с всички средства, с властови ресурс, от позицията на човек с главна буква, от позицията на избран! На власт имащ!

Първата работа на новия кмет е да е наясно, какво може да се направи с бюджета за 2012 г. Там трябва да са включени всички наши добри намерения, които ще придадат на квартала ни един европейски изглед. И тук дългогодишният ми опит като мениджър в частния сектор ще ми бъде от полза.

Искам да съм кмет, защото през последните години, отворих очите си за много неприятни неща. Бях свидетел и видях как се опорочават и колко тромаво се случват дори най-простите неща. На територията на квартала няма една чешма! В подножието на Витоша! Сигурен съм, че всеки от вас може да даде своите примери.

Искам да съм кмет, за да изчистим квартала. Да оправим улиците и пейките, да изградим парк, да дадем път на пешеходците и колоездачите. Да организираме свободното време на децата. Да накараме кварталци да спортуват с удоволствие. Да осветим улиците, да стегнем администрацията и да виждаме патрулиращи полицаи наоколо. Да решим проблема с бездомните кучета! Не е голяма философия, дори се чудя защо никой досега не го е направил.

 

Много ли искам? Дали това искате и вие?! Това ще решите в деня на изборите.


Още по темата

thumb 14.11.2019

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр....

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 14.11.2019

СДС към БЛС: Не бъркайте в ...

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено с...

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП