Футболният „Спартак” се връща в „А” група

20.10.2011

Insert thumb

Мястото на плевенския футболен клуб „Спартак 1919” е в „А” група и ние ще направим всичко възможно до две години това да се случи. Това обяви на пресконференция в централата на СДС в Плевен Иван Динов - собственик на новия генерален спонсор на клуба „Интерфинанс холдинг” ЕАД.

„Технически това е възможно и е финансово изпълнимо. Налице е и желанието на кмета Найден Зеленогорски да помага, което не се среща почти никъде в страната. От Община Плевен новият клуб финансиране няма да иска и няма да очаква. Ако евентуално бъде заделен някакъв бюджет за спорта, той целево ще бъде инвестиран в обновяването на стадион „Плевен. - заяви Иван Динов. - Нека подчертая, че настоящият и надявам се - бъдещ кмет - г-н Найден Зеленогорски е единственият човек от кандидатите за кметове, който застава изцяло зад идеята и който реално помага на спорта в града.” 

До десет дни „Спартак” ще бъде преструктуриран от сдружение с нестопанска цел в акционерно търговско дружество, съобщи настоящият президент Даниел Митов. Мажоритарните 50 процента ще държи „Интерфинанс холдинг”. Останалите 50 на сто първоначално ще бъдат на сегашните собственици на ФК „Спартак 1919”, а впоследствие част от тях преотстъпени на Община Плевен.

До пет години „Спартак Плевен” ще стане печеливш клуб, уверен е собственикът Иван Динов. Това ще стане, като се създават и насърчават местни футболни таланти от детско-юношеската школа на клуба, в която към момента тренират 250 деца. Плановете на ръководството са в бъдещия професионален тим да бъдат привлечени обратно плевенски състезатели, които сега играят за други състави в „А” и „Б” футболните ни групи. 

Запазва се настоящото спортно-техническо ръководство и футболистите. Главен мениджър на клуба ще бъде Мирослав Миронов.

Предстои скоро клубът да се сдобие с нов, модерен автобус за 140 хиляди евро, съобщи Иван Динов. Гарантиран е вече и бюджетът за влизане на тима в „Б” футболната ни група.

Кандидатът за четвърти мандат Найден Зеленогорски е уверен, че ръководството на Общината и Общинският съвет ще подкрепят футболния клуб и ще предоставят на новия генерален спонсор стадион „Плевен”. Допълнително ще се прецени дали това да стане чрез наемен договор за срок от 10 години или съоръжението да бъде отдадено на концесия.

И в момента продължават строително-ремонтните работи на стадион „Плевен”. Стойността на реконструкцията възлиза на  65 хиляди лева.  
Извършва се ремонт и боядисване седалките на редове от централния сектор, ремонтират се мозаечните плочи, подменят се седалки, централна ложа, съблекални и стаи за съдиите. Средствата за обекта са предвидени в разчета на Община Плевен за финансиране на капиталовите разходи със собствени бюджетни средства. Целта е стадион „Плевен” да стане на национално ниво и да бъде лицензиран за елитни мачове. Видео


Още по темата

thumb 18.10.2019

Участие на Илия Лазаров в "...

Събота, 19.30 часа

thumb 17.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 18 октомври, 10 часа

thumb 17.10.2019

СДС подкрепи Здравко Димит...

За нас е важно Пловдив да има десен кмет и в негово лице го намирам...

thumb 17.10.2019

Пълна зала пожела успех на ...

На сцената се изви хоро и се развя знамето на СДС

thumb 17.10.2019

Румен Христов: СДС застава...

За нас това е много специална подкрепа, заяви Вяра Церовска

thumb 16.10.2019

Дончо Златев, СДС: Бургас щ...

Според него Единният детски спешен център, който ще осигурява 24/7 ...

thumb 15.10.2019

Целите пред СДС на местните...

Участието на Румен Христов в телевизия "Европа"

thumb 14.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Вторник, 15 октомври, 7.40 часа

thumb 14.10.2019

Румен Христов: Софиянци ням...

Йорданка Фандъкова говори конкретно какво ще направи за софиянци, т...

thumb 13.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 14 октомври, 8.00 часа