Станислав Благов кмет на община Свищов:Приемам победата като изключително голяма отговорност

31.10.2011

Insert full sizeСвищов. Приемам победата като изключителна отговорност към онова, което трябва да свършим в рамките на следващите четири години. Това заяви пред Радио „Фокус” Станислав Благов, досегашен кмет на Свищов и кандидат за следващ мандат, издигнат от Коалиция „За Свищов”, който печели балотажа с 68 %. 
Тази победа беше извоювана в една не толкова добра среда. Една среда, свързана със страх, с огромно полицейско присъствие в града, с провокация от страна на опонентите. 
Тази победа обаче беше извоювана с участието на цялото гражданско общество в Свищов. На практика то въстана срещу една не толкова популярна част от местни политици, които винаги се присламчваха към силните на деня, посочи Благов. 
На фона на това, което се случва в страната и голямата победа, която реализират управляващите в национален аспект, този смазващ резултат в Свищов е показател за това, че те губят с недоброто си поведение. Поведение, което не бе насочено към гражданите, а към лично доказване на кандидата им. 
Хората от Свищов показаха, че общественото мнение и съзнание не може да бъде манипулирано, подчерта Станислав Благов. 
След 12 години управление няма как да няма негативи. Аз работих с четири правителства заедно с моя екип и четирите правителства не бяха доминирани от политическата сила, която представлявам - СДС, с изключение на първите две години. През всичкото това време трябваше да бъдем на висотата на очакванията на правителствата към нас. И каквото и да си говорим те винаги са били по-завишени, отколкото към техните представители в местното самоуправление.
Местното самоуправление е различно от централната власт и децентрализацията трябва да бъде развивана във времето и да не зависи от това кой кмет от коя политическа партия е. Трябва да се работи с качествени хора и сериозни послания и поведение, каза още Станислав Благов.


Tags: Станислав Благов

Още по темата

thumb 22.06.2012 - Велико Търново

Станислав Благов: С Ваньо Ш...

"Тук съм, защото без СДС няма демокрация. Ваньо Шарков е гаранция з...

thumb 19.04.2012

Комитетът на регионите в ЕС...

Председателят на Комитета на регионите /КР/ в ЕС Мерседес Бресо изр...

thumb 09.04.2012 - Свищов

Станислав Благов: Население...

В Свищов населението е изключително чувствително по отношение на вт...

thumb 06.11.2011 - Свищов

Протестно шествие за дупкит...

Сред тях бе и избраният за четвърти мандат кмет Станислав Благов (С...

thumb 25.10.2011 - Свищов

Станислав Благов: Разчитам ...

Няма да влизам в договорки с нито една политическа централа. Това к...

thumb 01.10.2011 - Свищов

Надежда Нейнски: Станислав ...

„Смятам, че Станислав Благов може да бъде политически пример за доб...