thumb

Румен Христов: Ще търсим десни коалиции, за да не допуснем БСП да управляват в областните градове

Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои, прогнозира лидерът на СДС

thumb

Член на КС на СДС бе избран за зам. главен редактор на официалното издание на студентите от ЕНП

Висшият форум на студентската организация на Европейската народна партия прие и повече от 10 позиции, становища и пре...

thumb

СДС почете жертвите на тоталитарните режими

Румен Христов подчерта, че трябва да се отдава почит на всички жертви на тоталитарните режими, независимо дали са лев...

thumb

Ръкводството на СДС ще почете Деня на памет за жертвите на тоталитарните режими

На 23 август от 11 часа ще поднесат венец и цветя на Мемориала в градинката на НДК

Дипломира се вторият випуск на Политическата академия на СДС

24.07.2011

От 22 до 24 юли във Велико Търново се проведе последният, пети, модул за второто издание на Политическата академия на СДС, „Медии и политика".

Изявени преподаватели от висши учебни заведения и видни журналисти работиха заедно с участниците през тези дни, съчетавайки теорията  с практически упражнения, за изграждане на умения и организаторски способности в младите курсисти за работа с медиите. Полезни съвети курсистите получиха от водещата на предаването „На четири очи" по Нова телевизия  Цветанка Ризова. Програмният директор в Европейския институт Любов Панайотова коментира механизма за партньорство и проверка от страна на Европейския съюз, а общинският съветник в СОС  и представител на страната ни в Комитета  на регионите Владимир Кисьов обясни работата на европейските институции, свързани с местната власт. Синият евродепутат Надежда Нейнски сподели с младите хора опит и впечатления от работата си в Европейския парламент.

Преди четири месеца Съюзът на демократичните сили стартира втория випуск на Политическата академия на партията, която продължава да развива  амбициозната идея за налагането на дългосрочен и траен институт за политическа подготовка на кадри, както на национално, така и на местно ниво. За втора поредна година този проект продължава да е основен приоритет пред ръководството на партията. Над 60 млади хора на средна възраст 30 години от 24 области на страната бяха обхванати в пет основни модула на обучение. Те се запознаха с политически идеологии, функции и роля на политическите партии в модерните политически системи, взаимодействието на десните партии в рамките на Европейския съюз. Анатомията на властта и функциите на основните институции.Организация и управление на предизборни кампании. Местна власт и регионална политика, медии и медийни стратегии.

Много динамично, обучението съчета лекции, изнесени от видни политици, експерти и специалисти в отделните направления, с практически занятия.

 Основният инициатор на академията, главният секретар на СДС Димитър Иванов, оцени високо работата и активността на участниците  при закриването на академията. Вторият випуск продължи успешното обучение на кадри за партията, каза той. Най-отличилите се участници ще посетят и Брюксел, където ще се запознаят на място с работата на европейските институции.

Председателят на партията Мартин Димитров изрази задоволството си от постигнатите резултати, отличните си впечатления от нивото на обучение и подчерта, че този проект ще продължи и занапред, защото младо и подготвено попълнение на синята партия е гаранция за нейното стабилно място в политическия живот на страната.

 Председателят на партията и главният секретар връчиха сертификати на участниците в Академията

 Политическата академия бе организирана и проведена  от Съюза на демократичните сили със съдействието на фондация „Конрад Аденауер" .


Още по темата

thumb 24.08.2019

Румен Христов: Ще търсим де...

Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои, прогнозира лидерът ...

thumb 23.08.2019

Член на КС на СДС бе избран...

Висшият форум на студентската организация на Европейската народна п...

thumb 23.08.2019

СДС почете жертвите на тота...

Румен Христов подчерта, че трябва да се отдава почит на всички жерт...

thumb 23.08.2019

Да си спомним за Александър...

Днес се навършват 10 години, откакто ни напусна

thumb 22.08.2019

Ръкводството на СДС ще поче...

На 23 август от 11 часа ще поднесат венец и цветя на Мемориала в гр...

thumb 22.08.2019

Участие на Румен Христов в ...

23 август, 19.30 часа

thumb 22.08.2019

Поведението на Русия след и...

Новата Европейска комисия трябва да подходи много отговорно и крити...

thumb 22.08.2019

МСДС организира конференция...

Лектори са президентът Петър Стоянов, евродепутатът Лидия Перейра,...

thumb 21.08.2019

Ивайло Кутов: Националната ...

Днес обстоятелствата са различни, аз разглеждам този въпрос за 30-г...

thumb 20.08.2019

Теодор Петков, кмет на райо...

Правомощия на районните кметове са доста по-ограничени, отколкото н...