thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

Ваньо Шарков: ГЕРБ се отказаха от битката с ченгетата от Държавна сигурност

25.03.2011

ГЕРБ се отказаха от битката с ченгетата от Държавна сигурност. Това заяви на пресконференция във Видин депутатът от СДС Ваньо Шарков. Той уточни в четвъртък в дунавския град, че късно в сряда управляващите са се отказали категорично от идеята си да проведат борба с ченгетата от ДС. На свое заседание комисията по гражданско общество и медии в Народното събрание взе решение, с което на практика се отказва от тази борба. През септември м.г. внесохме в парламента предложение за законопроект, ченгетата от ДС да не бъдат награждавани с държавни отличия и награди. В сряда обаче станахме свидетели в Комисията как нашият законопроект бе тотално променен, уточни Шарков. Комисията взе решение, че хората, които ще бъдат награждавани с държавни отличия и награди, само ще бъдат проверявани за принадлежност към ДС, но независимо от резултата ще бъдат награждавани, каза той.

Сините депутати сме категорични, че не бива да се награждават с държавни награди и отличия ченгета от ДС. А ГЕРБ показа, че се отказва тази битка. Само искам да припомня скандала за България с нашите първи дипломати - служители на ДС, подчерта Ваньо Шарков.

Свидетели сме в последните години как всеки, който е на власт говори за стратегии, за програми, за приобщаване към една или друга политика. Винаги сме били скептично настроени по отношение на ежедневното говорене за стратегии - а на практика няма реализация. Пример за това е състоянието, в което се намира Северозападния край, обявен за най-бедния регион в ЕС, каза още синият депутат.

Ние очакваме от ГЕРБ действия, които да не доведат на власт отново тройната коалиция. Напоследък управляващите провеждат политика с тройната коалиция и ясно се забелязва недопустимо сътрудничество по важни за страната въпроси - АЕЦ Белене и неговото строителство, което е неразбираемо. Неразбираемо е и сътрудничеството им по въпроса с ченгетата и награждаването им с държавни отличия и награди.

Депутатът от СДС Любомир Иванов заяви, че няколко правителства по ред, включително и сегашното, са длъжници на Северозападния край. Много малко са проблемите, които се решават в района на Видин и това ясно бе казано на проведения граждански протест под надслов „Да спрем унищожаването на Видин". Според него в региона нещата не са тръгнали към по-добре, а обратното - назад. И видинчани със своя граждански протест ясно показаха, че Видин се управлява лошо и според издигнатите лозунги, се унищожава. Ние - сините депутати подкрепяме действия, а не намерения, след които не се случва нищо, каза в заключение той.

Народните представители от СДС Любомир Иванов и Ваньо Шарков взеха участие в работата на Общото събрание на Асоциацията на Дунавските общини в България, което се проведе във Видин.

 


Още по темата

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 07.11.2019

Участие на кмета на Видин Ц...

Петък, 8 ноември, 7.50 часа

thumb 07.11.2019

Румен Христов: След местнит...

Резултатите ни са по-добри от тези, които получихме в Реформаторски...