Мартин Димитров : Единствената алтернатива на статуквото в Русе на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница

05.04.2011

 

В Русе имаме очаквания за постигане на много добри резултати на предстоящите избори,  заяви председателят на СДС  Мартин Димитров  на пресконференция след изнесено заседание на НИС на синята партия в града.

 Прави впечатление, че  град Русе се управлява от БСП и ГЕРБ , тук те са заедно , както и части от АТАКА,  това е тройната коалиция на град Русе.Единствената алтернатива на това статукво на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница. Имаме предизборно споразумение в Русе между СДС , ДСБ и ВМРО . При подходяща кандидатура имаме сериозен шанс да спечелим, допълни лидерът на сините.

Как може ГЕРБ и БСП да се определят като най-големите конкуренти в българската политика , а в Русе да гласуват заедно и да се подкрепят. Стига с тази непочтена игра, крайно време е да има правила в българската политика, каза още председателят на СДС.

 Този модел  на статукво и управление между БСП и ГЕРБ ще се направи опит да бъде пренесен и на национално ниво. Борисов и Станишев трябва да отговорят на два ключови въпроса, докога ще управляват градове като Русе заедно и планират ли да управляват заедно след следващите парламентарни избори, завърши Димитров.

Зам.-председателят  на СДС Румен Христов, заяви че на заседанието на НИС на СДС е била обсъдена темата за  таксите на Дунав мост, тема която засега не получава развитие и решение от управляващите според  Христов.

Той обяви позицията  на ръководството на  СДС,  че тези такси възпрепятстват икономическата активност  и от двете страни.

 Нашето предложение е тези такси да бъдат намалени двойно  по отношение на товарни автомобили , автобуси и микробуси и премахнати изцяло за леките автомобили.  Трябва малко повече воля от страна на управляващите това да се случи при преговори с румънската страна, допълни зам.-председателят на СДС .

Членът на НИС на СДС Борис Марков , коментира от своя страна обвиненията  към СДС,  от тази сутрин  на министъра на земеделието, че на  засегнати икономически интереси  се дължат  повдигнатите от СДС теми за проблеми в управляваното от него министерство като лъжа и го прикани да покаже документи, които да свидетелстват за икономически връзки  между партията  и наранени интереси в управляваното от него ведомство.

Не покаже ли такива документи той ще бъде за нас доказано лъжец , освен провален политик. Ако такъв човек бъде оставен на този пост той ще покаже абсолютната си некомпетентност, завърши Марков.

 

 

 


Още по темата

thumb 15.10.2019

Целите пред СДС на местните...

Участието на Румен Христов в телевизия "Европа"

thumb 14.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Вторник, 15 октомври, 7.40 часа

thumb 14.10.2019

Румен Христов: Софиянци ням...

Йорданка Фандъкова говори конкретно какво ще направи за софиянци, т...

thumb 13.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 14 октомври, 8.00 часа

thumb 11.10.2019

Силна подкрепа получи Йорда...

На събитието присъства и президентът Петър Стоянов

thumb 09.10.2019

Илия Лазаров: Президентът П...

Заради приноса му за присъединяването на България към ЕС Петър Стоя...

thumb 07.10.2019

Участие на Илия Лазаров в р...

7 октомври, 19.40 часа

thumb 06.10.2019

Румен Христов: Софиянци ням...

Видео с участието в "Опорни хора"

thumb 06.10.2019

Дончо Златев бе гост на тър...

В Стара Загора СДС подкрепя за нов мандат настоящия кмет Живко Тодо...

thumb 05.10.2019

СДС: Мая Манолова е кандида...

Защо БСП се крие на повечето места в България зад независими, подкр...