thumb

Поздравителен адрес до председателя на Европейската комисия

Вашият избор беше логичен и необходим, защото сте ярък представител на партията, спечелила евроизборите – ЕНП

thumb

СДС: Надяваме се и призоваваме правителството да удържи обещанието си да няма увеличение на данъците.

Против сме прокрадващите се в последно време идеи за увеличаване на данъците и дори облагане на гражданите с нови

thumb

Румен Христов: София няма как да бъде спечелена от БСП!

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

Мартин Димитров : Единствената алтернатива на статуквото в Русе на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница

05.04.2011

 

В Русе имаме очаквания за постигане на много добри резултати на предстоящите избори,  заяви председателят на СДС  Мартин Димитров  на пресконференция след изнесено заседание на НИС на синята партия в града.

 Прави впечатление, че  град Русе се управлява от БСП и ГЕРБ , тук те са заедно , както и части от АТАКА,  това е тройната коалиция на град Русе.Единствената алтернатива на това статукво на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница. Имаме предизборно споразумение в Русе между СДС , ДСБ и ВМРО . При подходяща кандидатура имаме сериозен шанс да спечелим, допълни лидерът на сините.

Как може ГЕРБ и БСП да се определят като най-големите конкуренти в българската политика , а в Русе да гласуват заедно и да се подкрепят. Стига с тази непочтена игра, крайно време е да има правила в българската политика, каза още председателят на СДС.

 Този модел  на статукво и управление между БСП и ГЕРБ ще се направи опит да бъде пренесен и на национално ниво. Борисов и Станишев трябва да отговорят на два ключови въпроса, докога ще управляват градове като Русе заедно и планират ли да управляват заедно след следващите парламентарни избори, завърши Димитров.

Зам.-председателят  на СДС Румен Христов, заяви че на заседанието на НИС на СДС е била обсъдена темата за  таксите на Дунав мост, тема която засега не получава развитие и решение от управляващите според  Христов.

Той обяви позицията  на ръководството на  СДС,  че тези такси възпрепятстват икономическата активност  и от двете страни.

 Нашето предложение е тези такси да бъдат намалени двойно  по отношение на товарни автомобили , автобуси и микробуси и премахнати изцяло за леките автомобили.  Трябва малко повече воля от страна на управляващите това да се случи при преговори с румънската страна, допълни зам.-председателят на СДС .

Членът на НИС на СДС Борис Марков , коментира от своя страна обвиненията  към СДС,  от тази сутрин  на министъра на земеделието, че на  засегнати икономически интереси  се дължат  повдигнатите от СДС теми за проблеми в управляваното от него министерство като лъжа и го прикани да покаже документи, които да свидетелстват за икономически връзки  между партията  и наранени интереси в управляваното от него ведомство.

Не покаже ли такива документи той ще бъде за нас доказано лъжец , освен провален политик. Ако такъв човек бъде оставен на този пост той ще покаже абсолютната си некомпетентност, завърши Марков.

 

 

 


Още по темата

thumb 16.07.2019

Поздравителен адрес до пред...

Вашият избор беше логичен и необходим, защото сте ярък представител...

thumb 16.07.2019

СДС: Надяваме се и призовав...

Против сме прокрадващите се в последно време идеи за увеличаване на...

thumb 14.07.2019

Румен Христов: София няма к...

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

thumb 13.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

Събота, 19.30 часа

thumb 11.07.2019

СДС: Бизнесът не трябва да ...

Lместо дерегулация, трябва да има справедлива регулация – консумато...

thumb 10.07.2019

Дончо Златев: Да се поправя...

От години СДС подкрепя идеята за въвеждането на машинно и електронн...

thumb 10.07.2019

Румен Христов: Добро предст...

Европа има нужда от дясно управление, България има нужда от дясно у...

thumb 09.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

9 юли, вторник , 17 часа

thumb 07.07.2019

Румен Христов: Субсидия от ...

Партиите, които не влязат в парламента, не трябва да бъдат лишавани...

thumb 07.07.2019

Александър Йорданов: Ще има...

Бяхме свидетели на засилване на ролята на държавните лидери от една...