thumb

Румен Христов: София няма как да бъде спечелена от БСП!

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

thumb

СДС: Сагата с постоянното отлагане на закупуването на бойни самолети трябва да приключи веднъж завинаги

На призивите на някои политици – русофили, които иронично призовават „Големия брат“ да ни подари тези самолети, припо...

thumb

СДС: Бизнесът не трябва да става жертва на игрите с цената на тока и на интереси, свързани с АЕЦ „Белене“

Lместо дерегулация, трябва да има справедлива регулация – консуматорите на битова електроенергия да бъдат разделени н...

Румен Христов: Основната ми цел е подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на българските граждани

16.08.2011

Основната ми цел, ако бъда избран за президент на България, ще бъде подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на българските граждани. Това заяви в Шумен кандидатът за президент на „Синята Коалиция" Румен Христов. Той изтъкна четири водещи проблеми, които са характерни за цялата страна - високата безработица, ниските доходи и пенсии, битовата престъпност и високите цени, налагани от монополите.

Румен Христов подчерта, че демократичните сили и десницата са провели много тежки, непопулярни, но необходими реформи благодарение, на които страната ни е станала член на ЕС, на НАТО и всички авторитетни международни организации. Синият кандидат за държавен глава допълни, че въпреки това българите живеят зле и са на последно място по доходи. Той бе категоричен, че не е удовлетворен от този факт и в тази посока трябва да бъдат насочени усилията на всички институции, да бъде намерен общ език и по диалогичен начин да се решават важните въпроси на обществото, за да могат българските граждани да се доближат по доходи поне към страните, които влязоха като последни страни членки преди голямото разширение на Изток.

Синият кандидат за президент добави, че се надява на тези избори да се обединят всички десни формации. Искам да приобщим всички десни формации в рамките на тази президентска надпревара. Много ми се иска на тези избори да се явим с единна дясна кандидатура и обединени, каза още Румен Христов. В заключение той добави, че сега е момента да се постигне така нареченото обединение за което се говори от години.

Предният ден Румен Христов бе във Велики Преслав, който е 135-ият град от обиколката на кандидата за държавен глава от „Синята коалиция". В Симеоновата столица той каза, че като кандидат за президент черпи самочувствие от 1330-годишната история на България, но сега ще настоява за постигане на консенсус по мерките за предотвратяване на втора икономическа криза. Другите градове, които той посети в Североизточна България са Каолиново и Никола Козлево.


Още по темата

thumb 14.07.2019

Румен Христов: София няма к...

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

thumb 13.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

Събота, 19.30 часа

thumb 10.07.2019

Румен Христов: Добро предст...

Европа има нужда от дясно управление, България има нужда от дясно у...

thumb 09.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

9 юли, вторник , 17 часа

thumb 07.07.2019

Румен Христов: Субсидия от ...

Партиите, които не влязат в парламента, не трябва да бъдат лишавани...

thumb 07.07.2019

Александър Йорданов: Ще има...

Бяхме свидетели на засилване на ролята на държавните лидери от една...

thumb 06.07.2019

Участие на Румен Христов в БНР

7 юли, 11 часа

thumb 03.07.2019

Участието на Румен Христов ...

Не трябва да има ляво управление в Европа

thumb 03.07.2019

Участие на Илия Лазаров в П...

3 юли в 12 часа

thumb 02.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

2 юли, 17.15 часа