thumb

СДС: СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

Румен Христов: България има нужда от промяна, реформи и реформатори

18.06.2011

Днес всички ние сме тук, за да сведем глава пред паметта на водача на земеделското движение, на великия българин Александър Стамболийски. Министър-председател, лидер на БЗНС и най-вече реформатор. Той не дръзна в онези тежки години да поеме страната след войната, след подписването на Ньойския договор. Днес ние сме тук, за да кажем, че заедно можем повече. Това заяви кандидатът на Синята коалиция за президент на Р България и зам.-председател на СДС Румен Христов в приветствието си към събралото се множество на ежегодния Национален възпоменателен земеделски събор по повод 88 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски.

Христов припомни, че само, ако се върнем десетина години назад, когато десницата пое България в един много тежък момент - тогава, когато България не беше водила война, тогава, когато България не беше подписала Ньойския договор, но тогава, когато в България имаше огромни опашки за хляб, хиперинфлация, заплатите и пенсиите бяха по няколко долара. Ние заедно обединени в ОДС успяхме да извадим България от тежката криза, която наследихме от Жан Виденов, бе категоричен той.
Днес България отново е в тежко положение - икономиката не работи, управлението е зле и страната има нужда от промяна, реформи и реформатори. Реформатори сме ние - тези, които направихме реформите в началото на реформите, тези, които направихме реформиет след Жан Виденов. Тези, които ще осъществим реформите след изборите наесен. Тези избори са изключително важни - избори за местна власт и за президент на Ребуплика България. Ние, реформаторите и демократите трябва категорично да заявим - без нас проблемите на България ще продължат. Без нас реформите в България няма да се случат. Аз искам България да стане достоен член на Европейския съюз, аз искам всички вие да получавате достойни доходи. Аз искам нашите деца да имат поминък и да не бъдат емигранти, подчерта още Румен Христов.

Той призова всички присъстващи деснити хора да тръгнат обединени на есента, за да се постигне победата, да се участва в местното самоуправление и да се постигне промяна в президентството, институция, която вече две години се управлява от социалисти. По думите му това е необходима, за да се постави България на правилното й място - в ЕС, защото е важна средноевропейска държава и това не трябва да се забравя.
Ние сме тук и за да съхраним това, което е направил Александър Стамболийски, защото нашите млади приятели не трябва да забравят, че демокрацията и демократичните промени не са априори дадени. Те са отвоювани, за тях са се борили стотици хиляди българи, които са отдали живота си, както е направил този велик българин Александър Стамболийски, каза в заключение Румен Христов.

Всяка година в месността „Янини грамади" над село Славовица се събират земеделци от цялата страна, симпатизанти и приятели на Земеделския съюз, за да почетат живота и делото на държавника и водач на земеделското движение в България. На днешното събитие присъстваха Петя Ставрева - председател на Обединени земеделци, нейните зам.-председатели Моньо Христов и Георги Каркъмов, Димитър Иванов, както и членове на националното ръководство на ОЗ. Събора беще уважен и от кандидата за кмет на Синята коалиция на София Прошко Прошков, Захари Петров, председател на РДП, Ивалин Йосифов, зам.-председател на БСДП, както и кметове на община Септември и община Пазарджик Тони Стойчев и Тодор Попов.


Още по темата

thumb 15.11.2019

СДС: СДС не приема за справ...

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой бълг...

thumb 14.11.2019

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр....

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 14.11.2019

СДС към БЛС: Не бъркайте в ...

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено с...

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа