thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

Румен Христов: СДС и десницата са алтернатива на предстоящите избори

20.05.2011

Изборите за местна власт и за президент на Република България, които предстоят са много важни за страната ни. Според мен Съюзът на демократичните сили и десницата са алтернатива на тези избори. Това заяви кандидатът на синята партия Румен Христов на пресконференция в Хасково. По думите му единият от кандидатите за президент Волен Сидеров няма как да бъде алтернатива, защото той участва непрекъсаното с ПП ГЕРБ при всички гласувания в парламента и подкрепя правителството, а БСП и ГЕРБ са единни по отношение на енергийните проекти и там алтернатива също не се вижда. Той бе категоричен, че президентската институция е изключително важна, с много сериозни правомощия, които според него не трябва да се увеличават, но същевременно и не трябва да бъдат намалявани. В тази надпревара ще има три основни играча - представителите на БСП, на ГЕРБ и на десницата, подчерта Румен Христов. Той повтори, че за него битката е лидерска и затова е нормално и логично лидерите на формациите, които смятат, че имат шанс за спечелването на тази битка да участват в нея. Христов бе категоричен, че ще направи всичко възможно заедно с ръководството на СДС да обедени разпокъсаната десница и подчерта, че се работи много усилено в тази насока. Синият кандидат за президент обясни, че желае и ще работи за нов имидж за българската държава, за да може тя да бъде приемана нормално и достойно в ЕС.

В отговор на журналистически въпрос Румен Христов подчерта, че това, което се случило днес в центъра на София, визирайки протеста на активисти от "Атака" срещу високоговорителите на софийската джамия. Не може един политически лидер, с цел да спаси имиджа си или да запази един или два процента от подкрепата си, да поставя етническия мир в страната на карта.

Ние от СДС осъждаме поведението на Волен Сидеров и смятаме, че това е недостойно и непристойно за страна-член на Европейския съюз, каза още той. Синият кандидат-президент заяви още, че ако ГЕРБ се провалят на президентския и на местния вот, най-вероятно ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, защото такава според него е логиката на нещата - ако има загуба на избори и посочено недоверие от гражданите, в демократичните държави се провеждат предсрочни парламентарни избори.

След празниците от СДС отново ще поискат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов, допълни Румен Христов. Мотивите: липса на цялостна политика в отрасъла "Земеделие" и допуснат конфликт на интереси при някои от висшите постове в ресорното ведомство.

Главният секретар на СДС Димитър Иванов подчерта, че синята партия издига Румен Христов за кандидат за президент, защото има голям управленски опит като министър на земеделието, а след това и като главен секретар на президентската институция по времето на президента Петър Стоянов. Той има и сериозна подкрепа в самата партия. България има нужда от сериозен президент, който да върне авторитета както на самата институция, така и на страната ни, каза още той. Пред журналистите в Хасково Иванов обясни и начина по който ще се гласува на отворените избори за президент в Синята коалиция.

 


Още по темата

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 07.11.2019

Участие на кмета на Видин Ц...

Петък, 8 ноември, 7.50 часа

thumb 07.11.2019

Румен Христов: След местнит...

Резултатите ни са по-добри от тези, които получихме в Реформаторски...

thumb 06.11.2019

Участия на Румен Христов в ...

Четвъртък, 7 ноември