Отчет на СДС за първите два месеца на 2010г.

23.02.2010

На днешното си заседание НИС на СДС реши да се прави регулярна отчетност за дейността на партията, тъй като вие медиите често питате каква е позицията на СДС по различни въпроси и каква е позицията спрямо ГЕРБ, заяви на брифинг след заседанието на НИС председателят на партията Мартин Димитров. 

              Отчет на СДС за първите два месеца на 2010г.

СДС постави началото на открита и последователна политика. Ще се отчитаме редовно пред вас какво сме направили и по кои теми продължаваме да работим. Заявяваме открито своите позиции и своите цели. Очакваме нашият стил да бъде възприет от всички партии, защото е крайно време да се носи ясна отговорност и ангажиментите да се изпълняват.

СДС категорично се противопостави на либерализацията на режима за ГМО. Започнахме национална кампания „България свободна от ГМО", която продължава. Пренесохме дебата за ГМО на европейската сцена с въпроса на нашия евродепутат Надежда Нейнски до еврокомисарите по здравеопазване и по околна среда.

СДС успя да убеди МВР да прекрати настойчивите си опити да въведе безконтролното следене на интернет и телефонния трафик. Последователно се противопоставихме на поредицата опити за промени в Закона за електронните съобщения и въвеждането на т.нар. Интерфейс в МВР. Ние подкрепихме протестите на неправителствените организации и внесохме конкретни поправки в закона.

СДС предотврати опасността специалисти по хиперинфлация да съветват българския министър-председател. Категорично се противопоставихме на назначението на Кольо Парамов в кабинета на премиера, защото неговите идеи и неговият опит са гаранция за падане на борда, хиперинфлация и рязко обедняване на българските граждани. Тази опасност вече я няма и ние поемаме цялата отговорност за това.

СДС доказа верността на думите на Ахмед Доган, че той е бил човекът в държавата, който е разпределял порциите. Ние ви показахме писмо, с което кмет иска държавни пари директно от Ахмед Доган и ги получава на следващия ден. В същото време други кметове са чакали с години. Ние доказахме тази порочна практика, но все още очакваме действия от правоохранителните органи.

СДС е близо до успеха по други две важни теми:

СДС настоя земеделският министър да внесе искове за разваляне на всички заменки, заради които България е заплашена с нови санкции и които Европейската комисия приема за неправомерна държавна помощ. Внесохме промени в закона, които забраняват продажбата и замяната на придобитите по този начин гори и земи. Така ще спрем разрастването на далаверата. Очакваме мнозинството да приеме тези наши идеи и вярваме, че сме близо и до този успех.

СДС призова премиера да отстрани от властта некадърните и опетнени кадри на БСП и ДПС. Действията на МВР дават надежди, че разследването ще стигне и до връзките на Октопода в администрацията. Несъмнено това са кадрите на предишното управление. Все още очакваме повече решителност, за да достигнем и този успех.

Следващите задачи пред СДС са:
Спиране на проекта АЕЦ Белене. Това е безумна авантюра, чиято цена ще платим всички ние, а печалба ще има само енергийният октопод. Приемане на актуализирана антикризисна програма.


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България