Ива Николова откри предизборната си кампания за кмет на Габрово

26.05.2010

Днес, 26 май, кандидатът за кмет на Габрово от Синята коалиция, ВМРО, Гергьовден и ЕНП Ива Николова откри официално предизборната си кампания за частичните местни избори на 19 юни. Откриването се проведе пред специално изградена шатра на ул. „Радецка" и на него присъстваха най-успешните десни кметове в страната Найден Зеленогорски - на Плевен, Станислав Благов - на Свищов и Цветанка Йотина - на Мирково, членовете на щаба и множество симпатизанти.

В словото си Ива Николова заяви, че град Габрово не е нечии абстрактен индивидуален проект, а град на 150 години, който трябва да бъде управляван с внимание към общия интерес, диалогичност, отзивчивост и индивидуален подход, различаващ се от подхода на досегашните кметове. „На старта на предизборната си кампания заявявам, че аз ще се съревновавам така, както съм вършила всичко до този момент в живота си - честно. Ще разчитам на честна борба на идеи за управлението на града ни от страна на моите конкуренти. Убедена съм, че с други методи извън съревнованието на идеи си служат само безличните, безсилните и безпомощните", каза още г-жа Николова.

„Ива е автентичен представител на гражданското общество. Нямам съмнение, че тя е точния човек на точното място в точното време, що се отнася до Габрово. Участвах като експерт в съставянето на управленската й програма и с радост ще продължа да споделям опита си, когато заеме кметското място", заяви г-н Зеленогорски. Своите пожелания за успех поднесоха г-н Благов и г-жа Йотина, която освен пожелание за победа подари на Ива Николова икона на Св. Петка и почетния знак на Община Мирково.

След приветствията пред шатрата, гостите осветиха новия офис на предизборния щаб, намиращ се на ул. Радецка 4, след мост Игото. Към тях се присъединиха зам. председателя на 41-вото Народно Събрание Екатерина Михайлова, народният представител от СДС Ваньо Шарков и председателят на „Гергьовден" Петър Стоянович.

Депутатът от СДС Ваньо Шарков сподели, че познава Ива от времето, в което влязъл в голямата политика. Според него успехът й в Габрово е сигурен, защото тя е човек, който не се спира пред нищо, особено когато е в името на кауза като бъдещето на габровци.

Екатерина Михайлова призна, че се е случвало да бъде обект на критиките в публицистиката на Ива Николова, но те са се дължали на изостреното гражданско чувство на кандидата с бюлетина номер 3 за Габрово. Петър Стоянович заяви, че очакванията на габровци към Ива са големи, но е убеден, че тя ще се справи, защото умее да  поставя въпросите и да постига целите, които никой не смее да повдига и поставя.

 

 


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България