thumb

Румен Христов: Ще търсим десни коалиции, за да не допуснем БСП да управляват в областните градове

Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои, прогнозира лидерът на СДС

thumb

Член на КС на СДС бе избран за зам. главен редактор на официалното издание на студентите от ЕНП

Висшият форум на студентската организация на Европейската народна партия прие и повече от 10 позиции, становища и пре...

thumb

СДС почете жертвите на тоталитарните режими

Румен Христов подчерта, че трябва да се отдава почит на всички жертви на тоталитарните режими, независимо дали са лев...

thumb

Ръкводството на СДС ще почете Деня на памет за жертвите на тоталитарните режими

На 23 август от 11 часа ще поднесат венец и цветя на Мемориала в градинката на НДК

Отчетно-изборна кампания в структурата на СДС

03.06.2010

 

РЕШЕНИЕ НА НС на СДС,

провел се на 18.5.2010г.

Във връзка с предстоящата отчетно-изборна кампания в структурата на СДС и на основание §3 от ПРЗ на Устава на СДС, Националният съвет на СДС взe следните решения:

 1. Отчетно-изборни конференции на общински (районни) организации на СДС:

- Общинските (районните) организации на СДС, съставени от над 30 члена към 18.5.2010г., провеждат отчетно-изборни общински конференции най-късно до 31.7.2010г.;

- Общинските (районните) организации на СДС, съставени от по-малко от 30 члена към 18.5.2010г., провеждат отчетно-изборни общински конференции най-късно до 15.9.2010г. Организациите, които към 1.9.2010г. не отговарят на изисквания от Устава минимум от членове за пълноправна общинска организация, ще бъдат обявени за „подпомагани", съгласно чл. 90, ал.2 от Устава на СДС и за тях ще влязат в сила хипотезите на чл. 90, ал.3 и ал.4 от Устава на СДС;

- Предложение на дата за съгласуване от НИС за отчетно-изборна общинска (района) конференция се подавава минимум две седмици предварително от областния секретар на организацията чрез Главния секретар, след решение на Общински (районен) съвет. Дата за отчетно - изборна общинска (района) конференция се съгласува от НИС на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно-изборните събрания на всички клубове, съставящи общинската (районната) организация на СДС;

 2. Отчетното-изборни конференции за избор на Председател и Заместник - председатели на градските съвети на СДС в градовете Пловдив и Варна:

- Отчетно-изборните градски конференции за избор на Председател и Заместник - председатели се провеждат най - късно до 31.7.2010г.

- Предложение на дата за съгласуване от НИС за отчетно-изборна градска конференция се подавава минимум две седмици предварително от Областния секретар на организацията чрез Главния секретар, след решение на Градския съвет. Дата за отчетно-изборна градска конференция се съгласува от НИС на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно-изборните конференции на всички структури, съставящи градската организация.

 3. Отчетно-изборни Областни съвети /Градски съвет за гр. София/ за избор на Председател и Заместник - председатели на Областен съвет:

- Отчетно-изборните областни съвети за избор на Председател и Заместник - председатели се провеждат най - късно до 15.9.2010г.

- Предложение на дата за съгласуване от НИС за отчетно-изборен областен съвет се подавава минимум две седмици предварително от Председателя на организацията чрез Главния секретар, след решение на Областния съвет. Дата за отчетно-изборен Областен съвет се съгласува от НИС на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно-изборните събрания на всички общински (районни) организации на СДС, съставящи областната организация.

 4. Всички кандидати за изборни позиции в структурата на СДС попълват предварително анкетна карта на СДС с актуализирана информация за себе си. Анкетните карти на кандидатите са неразделна част от протокола за съответния избор.

5. Избор на представители в Национален съвет от областта се извършва след формирането на обласните съвети, съгласно Устава на СДС, но не по-късно от 15.9.2010г. 

 6. Съставът на Националния съвет на СДС се конституира съгласно Устава на СДС, след постъпване в Организационен отдел на заверени копия на протоколи от отчетно - изборните областни съвети и избор на членове на Национален съвет на всички областни организации на СДС, но не по-късно от 30.9.2010г.

 7. Главният секретар изготвя методически указания на база Устава и правилниците към него за отчетно-изборната кампания в структурата на СДС.

СЪГЛАСУВАНИ ДАТИ НА ОТЧЕТНО-ИЗБОРНИ СЪБРАНИЯ

НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ И РЕШЕНИЯ:            МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ:

 


Още по темата

thumb 07.08.2019

Златко Живков, кмет на Монт...

В ранните години научих, че най-важното е да си местен, честен и из...

thumb 07.08.2019

СДС издига кандидатите си ...

Резултатите от анкетата ще бъдат обобщени на следващото събрание на...

thumb 06.08.2019

Коалиция „Обединени за наша...

От коалицията представиха най-мащабните проекти в община Карлово

thumb 31.07.2019

Д-р Антон Койчев: Полезна з...

В политиката никога не можеш да имаш успех и да спечелиш доверие, а...

thumb 31.07.2019

СДС-Бургас: Застваме зад Же...

В момента във всички регионални структури на партията текат номинац...

thumb 31.05.2019

Александър Йорданов получи ...

Честито на СДС и на г-н Йорданов!

thumb 27.05.2019

Илия Лазаров: БСП очевидно ...

В СДС сме изключително доволни от постигната активност на нашите чл...

27.05.2019

Илия Лазаров: БСП очевидно ...

thumb 26.05.2019

Румен Христов гласува за об...

Европа трябва да се развива икономически, а в основата на това разв...

thumb 24.05.2019

Не бива да се изкушаваме от...

С номер 12 спираме министри на Жан Виденов, довели България до нац...