thumb

Румен Христов: София няма как да бъде спечелена от БСП!

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

thumb

СДС: Сагата с постоянното отлагане на закупуването на бойни самолети трябва да приключи веднъж завинаги

На призивите на някои политици – русофили, които иронично призовават „Големия брат“ да ни подари тези самолети, припо...

thumb

СДС: Бизнесът не трябва да става жертва на игрите с цената на тока и на интереси, свързани с АЕЦ „Белене“

Lместо дерегулация, трябва да има справедлива регулация – консуматорите на битова електроенергия да бъдат разделени н...

Регионална политика

Румен Христов: СДС ще предложи да се въведе горна граница на земята, която се обработва в стопанствата

08.12.2011
Insert full sizeВ Европейския съюз средно се обработват по 150 декара, докато в България  - в пъти повече. Това каза в Русе зам.-председателят на СДС. Румен Христов коментира и протестите в системата на БДЖ. Според него, реформата в предприятието е нужна, макар да е болезнена и правителството трябва да я осъществи. Притеснение обаче буди ниската цена, на която евентуално ще бъдат продадени „Товарни превози” – 200 милиона.
Трябва да се потърси и начин за решаване на проблема с дефицита в НОИ и пенсионната реформа, подчарта още Христов. Дискусията, която синдикатите провокират за средната продължителност на живота в Европа и България и за пенсионната възраст тук и на запад, не е коректна, добави той. По думите му у нас се пиенсионираме на 63-65, но ефективната пенсионна възраст е 58 години. Това е така, защото имало привилегия за категория хора от силовите ведомства, които тежали на всички. Затова от СДС ще настояват правителството да помисли как да се коригират привилегиите в сектори, които не ги заслужават.
 
Реформаторската десница в България ще има успех, заяви още на брифинга в Русе зам.-председателят на СДС Румен Христов. На журналистически въпрос обаче уточни, че засега парламентарният съюз „Синята коалиция” се запазва, а с кого СДС ще се яви на следващите избори, е рано да се каже. Относно това дали сините в парламента са в опозиция, той отговори, че подкрепят всички добри предложения, „но тези, които са в грешната посока, ще продължим да атакуваме”. Областният лидер на СДС Драгомир Дамянов бе малко по-краен в оценката си и заяви, че СДС категорично е в опозиция, но подчерта че опозицията е конструктивна. Дамянов допълни, че областната и общинската структура в Русе нямат желание да сменят ръководството на СДС начело с Мартин Димитров, в каквато посока са изказванията на СДС-депутата от Русе д-р Михаил Михайлов. „Депутатът веднъж не посети едно населено място от областта, за да види какви са настроенията на хората, а сега иска оставки в лично качество и обвинява, че структурите ни са кухи, което не е така”, каза още Дамянов. Той даде пример с подобрения на тези избори резултат за общински съветници в областта, за което обаче д-р Михайлов не бил допринесъл с нищо. Според общинския председател Юлиян Гарелов, с тези си изказвания синият депутат просто искал да се хареса на някоя друга политическа сила, за да бъде нареден в някоя листа и да бъде избран отново за депутат.    
Източник : БНТ Русе , Бряг news.bg 
 
 

Tags: Румен Христов

Още по темата

thumb 28.03.2019

Медийни участия на СДС за п...

Участия в БНТ и България Он Ер

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Европа е изп...

Участието на председателя на СДС в "Плюс-минус" по Нова телевизия

thumb 18.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 18 март, от 17.30 часа

thumb 16.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 март от 11.10 часа

thumb 26.01.2019

Председателят на СДС Румен ...

Запис на разговора в обзорното седмично предаване

thumb 26.01.2019

Румен Христов пред ТВ "Европа"

Видео с участието на 26 януари

thumb 24.01.2019

Румен Христов: Коалиция с "...

От СДС предлагат и да бъде намален броят на народните представители...

thumb 24.01.2019

Участиe на Румен Христов в БНР

24 януари, четвъртък, 12.15 часа

thumb 17.01.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 януари, четвъртък, от 20.00 часа.

thumb 19.12.2018

Румен Христов: "Турски пото...

Според Христов проектът за АЕЦ „Белене” няма да се състои