thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

МСДС ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР НА ТЕМА „ИДЕОЛОГИИТЕ ПРЕРАЗГЛЕДАНИ – ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАШИТЕ ОСНОВНИ ЦЕННОСТИ ПРЕЗ 21 ВЕК”

18.12.2011

Insert thumbМладежкият съюз на демократичните сили проведе международен семинар на тема: „Идеологиите преразгледани: определяне на нашите основни ценности през 21 век”. При откриването председателят на МСДС Христо Панчугов отбеляза, че основния въпрос, който трябва да бъде обсъден е как модерните идеологии се вписват в нашето съвремие, като акцент пада върху християн-демокрацията и как да бъдат използвани нейните идеи и ценности по най-ефективен начин, за да могат да бъдат решени проблемите на демокрацията, както в България, така и в държавите от Източна Европа.

Гуидо ван Беусеком, генерален секретар на ECPM (European Christian Political Movement), които са съорганизатори на събитието, поздрави младите демократи и подчерта, че е необходимо обединение на християн-демократичните идеологии между представители на различни държави, като по думите му пролича, че има сходства между неговата организация и СДС по отношение на идеи и ценности. Той посъветва младежите, че те трябва да осъзнаят добрите идеи и тяхната сила и по този начин да променят обществото като цяло и в частност живота на всяка отделна личност. 

Председателят на СДС Мартин Димитров приветства участниците в семинара и ги призова да отстояват морала в политиката. Той допълни, че в България от 10 години се наблюдава вълна на популизма и е стигнал до извода, че се търсят лесните решения. Според него това има своя край и ще дойде времето на реформаторите, каквито са СДС.

Жанет Шьоненверд, която е зам.-главен секретар на Европейската християн-политическа младежка мрежа, представи структурата и целите на организацията и нейното взаимодействие с християнските политики в Европа.

Нийлс Рияке от Холандския Християнски съюз представи пред участниците в семинара ролята на хриситян-демокрацията в съвременния политически контекс и дефинира нейната визия и ценности.

Политологът и преподавател в Нов български университет Иван Начев разкри пред младежите  без какво не може демокрацията и какво е необходимо в България, за да се постигне консолидация на демокрацията.

Любомир Стефанов от Нов български университет и Елена Маркова, зам.-председател на ЦИК развиха тезите си за отминалите избори в страната ни и необходимостта от преосмисляне на демократичните практики.

През втория ден  от семинара Ханс ван дер Лиет от Християн-демократичната народна партия на Холандия обсъди с младежите основните принципи, цели и ценности на христян-демокрацията.

В заключение председателят на МСДС Христо Панчугов разви вижданията за равитието на СДС и на МСДС в настоящата политическа ситуация.

Младите сини обсъдиха със своите колеги от Холандия, Молдова и Албания християн-демократичните ценности, демократичните практики в  контекста на изминалите избори в България, както и предизвикателствата пред десните партии през 21 век.

Събитието се проведе на 17 и 18 декември с партньорството на ECPM (European Christian Political Movement), като на него присъстваха и представители на Холандския християнски съюз.


Tags: МСДС, Христо Панчугов

Още по темата

thumb 14.06.2018

Младежи от СДС дариха кръв ...

Председателят на Инициативния комитет за възстановяване на МСДС Дон...

thumb 22.05.2018

Младежи обсъдиха във Варна ...

Дончо Златев и Георги Спасов от работната група за възстановяване н...

thumb 30.04.2018

Младежи от СДС обсъдиха бъд...

Младежи от МСДС взеха участие в младежкия дебат "Накъде отива Европ...

thumb 18.04.2018

Дончо Златев: За младите хо...

За мен най-важно е решенията, които ще вземем за развитието на парт...

thumb 04.04.2018

Младежите от СДС създадоха ...

Идеята на младежите е подкрепил лично и Президентът (1997 -2002) Пе...

thumb 26.02.2018

Младежи организации от десн...

Участие взеха младежи от СДС от София и Бургас.

thumb 22.03.2016

Младежкото СДС предлага реф...

Убедени сме, че тази стратегия ще донесе повече позитиви, отколкото...

thumb 12.02.2015

СДС-Бургас към МОН: Провере...

Сините в Бургас алармираха за нарушения в програмата още миналата г...

thumb 30.05.2014

Дончо Златев: Няма да позво...

Интересно е, че българите, гласували в чужбина, са наредили Рефо...

thumb 25.05.2014

Дончо Златев: Гласувах за н...

Най-младият кандидат за евродепутат гласува в 9:30 ч.