thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

Мариана Даракчиева: „Вратата на експеримента за обединяване на дясното трябва да бъде затворена”

07.01.2012

Вестник „100 Вести” Габрово
7 януари 2011 г.
Минка Минчева

След провеждането на местните и президентски избори се направиха много анализи за политическата обстановка в страната и готовността на политическите партии да участват в предстоящите парламентарни избори, независимо кога ще се проведат – дали още през 2012 или през 2013г., когато изтича мандатът. Но началото на всяка година е повод за равносметка и определяне на приоритетите, Какви ще са за СДС, коментира за „100 Вести” председателят на Областният съвет на партията в Габрово Мариана Даракчиева.

- Г-жо Даракчиева, най-напред да Ви попитам какво си пожелахте на Нова година?

- Да бъда здрава и да имам сили да работя за Габровския край. Не само на себе си, а и на всички жители от региона пожелавам да продължаваме да мечтаем и да носим жива надеждата за доброто и красивото.

- Много често то е част от това, което сме оставили след себе си. И в тази връзка като каква ще определите изминалата вече 2011 г.?

- Преминавайки подзнака на местните и президентски избори, изминалата 2011 година бе период, през който СДС и нашите структури в Габровска област имаха нелеката задача да консолидират и обогатят с нови идеи хората, които вярват, че ние имаме сили да участваме активно в обществено-икономическия, политическия и културен живот. Бяха направени много усилия за консолидиране на дясното пространство. От многото опити, които се направиха в това отношение, лично аз стигам до извода, че вратата на експериментите трябва да бъде затворена. Резултатите от изборите ме карат да мисля, че вече е необходим съвсем нов подход за обединяване на нашите симпатизанти и най-вече на младото поколение.

- Как ще стане това?

- Най-вече със стабилизиране на Младежката организация на СДС, създаване на нови структури и тяхното заздравяване, привличане на хора с доказан добър авторитет в обществото. Трябва да работим така, че нашите нови идеи за развитието на региона да достигат до максимален брой симпатизанти. Категорична съм, че хората, които по един или друг начин са уронили авторитета на СДС, трябва вече да знаят, че място за политически предатели няма. В най – скоро време ще изготвим и нашата нова стратегия за участие в предстоящите парламентарни избори през 2013 г. Смятам да организираме срещи, от които да чуем мнението на хората и да станем съпричастни къмтехните проблеми. Това е не лека задача, но ниеимаме организационния опит, хората и силите да я реализираме.

- Освен подготовка за участие в предстоящите парламенатарни избори, кои ще са другите приоритети на СДС през настоящата година?

- Преди всичко ние ще работим за финансовата стабилност, което означава подкрепа на малкия исреден бизнес. Вече са внесени промени в Закона за ДДС в частта му, отнасяща се до касовите апарати. Това, което ние предлагаме, е да бъдат задължени юридическите лица, регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати с НАП. Това, което днес е необходимо на малкия и средния предприемач, е да се гарантират стимули и добра среда, а не отново да бъде поставен на колене в тежката финансово-икономическа криза. Смятаме, че над 20% от тези, които трябва да подменят касовите апарати, няма да имат възможност да закупят нови касови апарати и това ще доведе или до закриване на техните малки магазинчета, или до преминаване в сивия сектор.


Още по темата

thumb 14.11.2019

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр....

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 14.11.2019

СДС към БЛС: Не бъркайте в ...

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено с...

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП