Община Свищов подписа чек за 3,6 млн. лв. за ремонт на болницата

02.02.2012

Insert thumbМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи чек на стойност 3,6 млн. лв. на заместник-кметът на община Свищов Емил Димитров. Той бе връчен на  официална церемония в Благоевград, където общо 18 общински лечебни заведения получиха чекове на стойност 88,4 млн.лв. Средствата са по Оперативна програма „Регионално развитие” по схемата „Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации”.

„Собственият принос на община Свищов по проекта „Реконструкция, обновяване и оборудване на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” е около 53 хил.лв. или 1,4 %. Останалите средства са осигурени по оперативната програма. Парите ще бъдат изразходвани в следващите две години, лато целта ни е до края на 2012 г. да приключим процедурите за всички обществени поръчки, за да може догодина да стартираме строително-ремонтните дейности”, обясни Емил Димитров.

Над 2,7 млн.лв. ще бъдат вложени в закупуването на нова апаратура - мобилен рентгенов апарат, видеоендоскопска система, стационарен дигитален ултразвуков апарат, биохимичен и хематологичен анализатор и друга медицинска техника. С останалите средства ще бъде направен ремонт на всички помещения, в които ще бъде разположена новата апаратура.

Последните ремонтни дейности в свищовската болница са в родилно и детско отделение, както и във вътрешно отделение и физиотерапията. „На януарската сесия избрахме и нов управител в лицето на д-р Евгений Митанов и вярвам, че въпреки тежкото положение на болницата тя ще бъде стабилизирана”, каза още Димитров. Той допълни, че тази и следващата година община Свищов ще реализира няколко машабни проекта на обща стойност над 25 млн. лв.

 

В. Валентинова

в-к Борба

 


Tags: Емил Димитров