thumb

СДС: СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

Готов е проектът за КТД на служителите в „Топлофикация – Перник” АД

23.02.2012

 Insert thumb

След няколко месеца на преговори между различните синдикални организации със структури в пернишката Топлофикация с убедително мнозинство на общото събрание на работниците беше избран проектът за колективен трудов договор на Николай Драгомиров, председател на Съюз на енергетиците в България, и Ясен Кацаров, председател на Национален професионален съюз.

Хронологията на преговорите започва през ноември, когато Драгомиров и Кацаров предоставят своя проект на Георги Трохаров, председател на НСФЕБ към КНСБ, за преглед и одобрение. Няколко дни след това Трохаров заявява, че не желае да участва в преговори по КТД с общ проект, като обяснява, че е подготвил своето участие с нов проект съвместно с Румен Танев председател на ФЕ към КТ „Подкрепа”. През следващите месеци представителите на КТ „Подкрепа” и КНСБ демонстрират открито нежелание да се стигне до общ проект за колективен трудов договор.

Така се стига до прилагането на чл. 51а (3) от Кодекса на труда, който гласи, че когато синдикалните организации не могат да представят общ проект, работодателят сключва колективен трудов договор със синдикалната организация, чийто проект е бил приет от общото събрание на работниците и служителите с мнозинство повече от половината от неговите членове.

На 14 февруари 2012 г. се провежда общо събрание, като от 54 делегата присъстват всичките 54. След разисквания и дебати събранието избира проекта за КТД, внесен от Николай Драгомиров и Ясен Кацаров, с убедително мнозинство – 45 гласа „за”, 6 гласа „против” и 3 гласа „въздържали се”.

Потърсен за коментар, Николай Драгомиров сподели, че така и не е разбрал с какви мотиви колегите му от КТ „Подкрепа” и КНСБ са избягвали съвместни действия. Важното според него е, че служителите на „Топлофикация-Перник” АД са избрали да се доверят на Съюза на енергетиците в България и на Националния професионален съюз за своя колективен трудов договор и че при преговорите с работодателя, които ще последват, техните интереси ще бъдат защитавани по най-добрия възможен начин.

Инж. Николай Драгомиров оглавява Съюза на енергетиците в България от 2010 г. Той е на 36 години, семеен, с две деца. Работи в „Топлофикация” от 1996 година, през 2002 г. завършва магистратура по електроника в Техническия университет в София. В момента се занимава със семеен бизнес и е общински съветник в Перник от коалиция „Обединена десница“.

 


Още по темата

thumb 15.11.2019

СДС: СДС не приема за справ...

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой бълг...

thumb 14.11.2019

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр....

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 14.11.2019

СДС към БЛС: Не бъркайте в ...

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено с...

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа