thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

Пресконференции

Спрете цирка и кажете истината

06.03.2012

Insert thumb

Позиция на НИС на СДС след изнесено заседание в Кюстендил

Връщат се някакви бонуси от някакви чиновници без да е казана истината за това кой е взел, колко е получил, с чие разрешение и по какви правила. Министерствата продължават да крият какви бонуси са раздавани, отказват да спазват закона за достъп до информация и ще се наложи да отговарят пред съда! Премиерът две седмици не може да намери отговор на въпросите, които му изпратихме и се държи сякаш за първи път чува какво правят министрите му.

 

Тройната коалиция от три години не управлява, но техните методи, стил на „работа” и кадри продължават да обитават кабинетите и коридорите на изпълнителната власт. Чувството на срам в БСП и ДПС отдавна е непознато и е заменено от надменност и високомерие, довели до пълна амнезия за откраднатото по време на тяхното управление. Предизборните обещания на ГЕРБ за открито и прозрачно управление са превърнати в махленска кавга с БСП и движението на Доган кой е по-крадлив.

 

Премиерът Бойко Борисов крие истината за раздадениете пари по министерствата с популисткия призив да върнат нещо, което те отказват да признаят, че са взели. Вместо да ги призове да кажат цялата истина, той участва заедно с тях в скриването на информация, която се отнася до разходването на пари събрани от всички български граждани в условията на икономическа и финансова криза.

 

В отчетите на министерствата за изпълнение на бюджета за 2011 година по програми има стряскащи цифри за раздадено Допълнително материално стимулиране – Министерство на финансите 55 085 865 лева, Министерски съвет-4 254 430 лева, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма-4 274 312 лева, МВР-20 058 798, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията -2 453 426 лева (към септември 2011 г.). В здравеопазването са раздадени почти 10 милиона лева, от които 2.5 милиона награди, а министър Стефан Константгинов едва преди дни разбрал какви са цените на лекарствата. Министерството на земеделието и храните е съставило неверен и нечестен финансов отчет за 2010 година, според Сметната палата.

 

Ще ви припомним и това, че СДС вече внесе законопроект за изменение на Закона за администрация, с който предлагаме всички допълнителни възнаграждения по длъжности и месеци да се качват на административния регистър, който поддържа Министерски съвет на всяко тримесечие. Надяваме се, че ГЕРБ ще изпълнят обещанията си прозрачно управление няма да отхвърлят законопроекта.

 

СДС настоява този цирк да спре, министър председателя да каже цялата  истината и да не се крие зад министрите! Прозрачното и открито управление отдавна приключи и започна състезанието с БСП и ДПС, кой лъже и краде повече.

 

СДС настоява премиера да отговори на въпросите, които зададохме преди повече от две седмици, а не да тича да отговаря на ДПС.

 

СДС настоява доказалите се като некадърни министри на здравеопазването и земеделието да си ходят, а „лошият Цветанов” да обясни разликата между 50 хиляди и 20 милиона лева.

 

 

 

 

 

 


Tags: Ваньо Шарков, Мартин Димитров, НИС, Петър Паунов, Анелия Любенова, СДС

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...