Позиция на МСДС относно решението на Националния съвет за излизане от Синята коалиция

16.05.2012

Insert full sizeМлади приятели от МСДС,

 
Както вече знаете, Националният съвет на СДС реши да отхвърли проектоспоразумението за продължаване на Синята коалиция за следващите избори, а Мартин Димитров подаде оставка като председател на СДС.
 
И тъй като младите хора сме хора на действието - разбираме и се занимаваме повече с работа в реалния сектор, с образованието и развитието си, отколкото с политика, ръководството на МСДС изразява надеждата, че мнозинството, взело това решение за самостоятелно явяване на СДС на следващите избори, ще подходят отговорно и ще ни убедят с действията, активността и резултатите от провежданите политики в правотата на избора.
 
Надяваме се също така, те да осъзнават, че ако се допусне поредно изпадане на СДС в самодостатъчност и занимаване на обществото с лидерски амбиции и вътрешнопартийни проблеми, и то, при оставаща само година до парламентарните избори, това ще е пагубно за партията ни.
 
Искаме да вярваме, че избралите новия път на СДС ще насочат енергията си към политики и същинска работа за решаване на проблемите на българите, в това число и на трудностите, с които се сблъсват младите хора в Бълагрия всеки ден-безработица, престъпност, безпаричие, липса на перспектива.
 
Ето това искаме от тях не само ние, но и всички членове и симпатизанти, които ги е грижа за СДС и които искат организацията да продължи да съществува като говорител и защитник на свободните хора в България.
 
Мартин Димитров вече заяви, че остава в СДС и ще работи активно за това, СДС да го има, независимо кой ще е новият председател. С достойната си позиция той продължава да бъде един от нас - младият лидер в СДС, който показа на всички как трябва да се работи в Парламента и който даде всичко от себе си, за да осъществи безкрайно сложното обединение на старите десни.
 
Вярваме, че новото ръководство на СДС - каквото и да е то - няма да обърне гръб на вече изграденото. Надяваме се, че знаковите лица на СДС ще намерят начин да се помирят и разберат, че трябва да дадат път на желаещите да съхранят и развият партията като реален десен проект с традиции, авторитет и визия за бъдещето, която знае как, може и продължава да работи за просперитета на българските граждани и излизането на България от кризата.
 
НИС на МСДС

Tags: МСДС

Още по темата

thumb 10.07.2018

Дончо Златев: СДС има нужда...

Изказване на Дончо Златев, председател на Инициативния комитет за в...

thumb 14.06.2018

Младежи от СДС дариха кръв ...

Председателят на Инициативния комитет за възстановяване на МСДС Дон...

thumb 22.05.2018

Младежи обсъдиха във Варна ...

Дончо Златев и Георги Спасов от работната група за възстановяване н...

thumb 30.04.2018

Младежи от СДС обсъдиха бъд...

Младежи от МСДС взеха участие в младежкия дебат "Накъде отива Европ...

thumb 18.04.2018

Дончо Златев: За младите хо...

За мен най-важно е решенията, които ще вземем за развитието на парт...

thumb 04.04.2018

Младежите от СДС създадоха ...

Идеята на младежите е подкрепил лично и Президентът (1997 -2002) Пе...

thumb 26.02.2018

Младежи организации от десн...

Участие взеха младежи от СДС от София и Бургас.

thumb 22.03.2016

Младежкото СДС предлага реф...

Убедени сме, че тази стратегия ще донесе повече позитиви, отколкото...

thumb 12.02.2015

СДС-Бургас към МОН: Провере...

Сините в Бургас алармираха за нарушения в програмата още миналата г...

thumb 30.05.2014

Дончо Златев: Няма да позво...

Интересно е, че българите, гласували в чужбина, са наредили Рефо...