thumb

СДС: СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

Единадесетокласникът от Пазарджик Цветелин Дерменджийски ще посети Европарламента

07.06.2012

primary thumb

  За втора поредна година МСДС – Пазарджик организира конкурс за есе на тема „Разширяването на Европейския съюз: За и Против”.Инициативата е с активната подкрепа на евродепутата от Синята коалиция Надежда Нейнски. Според нея подобни инициативи поддържат интереса на младите хора към образованието, литературата и езика и развиват  гражданската им позиция.”Интересът на младите хора към конкурса ни радва.Представените творби са много добри.” – сподели председателят на младежкия съюз на СДС в града Любен Точков.

     Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, спечели единайсетокласника от гимназия „Иван Аксаков” в Пазарджик Цветелин Дерменджийски. Негови подгласници в състезанието са Хари Павлов от 12 – ти клас на Математическата гимназия в града и Виктория Стоилова – единайсетокласничка от ЕГ „Бертолт Брехт”, които взеха парични награди съответно по 300 и 200 лева.

    На церемонията по награждаването присъства и миналогодишната победителка в конкурса – абитуриентката Вержин Хугасян, която сподели впечатленията си от своето посещение в Европарламента.


Tags: Конкурс есе, Пазарджик