thumb

Поздравителен адрес до председателя на Европейската комисия

Вашият избор беше логичен и необходим, защото сте ярък представител на партията, спечелила евроизборите – ЕНП

thumb

СДС: Надяваме се и призоваваме правителството да удържи обещанието си да няма увеличение на данъците.

Против сме прокрадващите се в последно време идеи за увеличаване на данъците и дори облагане на гражданите с нови

thumb

Румен Христов: София няма как да бъде спечелена от БСП!

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

Ваньо Шарков със седем въпроса към Меглена Кунева

30.06.2012

Кандидатът за председател на Съюза на демократичните сили д-р Ваньо Шарков днес бе в Сливен.

Той се срещна с областното и общинско ръководство на СДС и даде пресконференция за сливенските медии, заедно със сливенския депутат от Синята коалиция Кирчо Димитров.

"Надявам се заедно да работим за силен Съюз на демократичните сили, който да стане база за широко дясно обединение", заяви Ваньо Шарков. "Моментът за СДС е изключително важен. Поставени сме пред избор и трябва да изберем по кой път да поемем. Дали да останем на пътя, на който има усещане за самодостатъчност, самодоволство, оглеждане единствено вътре в себе си и твърдения, че сме достатъчно силни, за да се явим самостоятелно на следващите парламентарни избори. Другият път е на обединението. Аз съм за този път! Защото, когато разделяме партиите от десницата, ние разделяме не просто партийните членове, ние разделяме, и то тежко, избирателите. Една голяма част от тях въобще отказват да гласуват за която и да било партия в десницата, или пък гласуват за някой друг политически субект. Категоричен съм в това, че ако десницата не беше разделена, доста от партиите, учредени през последните години, щяха да наричат себе си леви, а не десни", подчерта Шарков.

Той представи накратко своята платформа: "Две са нещата, които ще искам да направим, ако бъда избран за председател на Съюза на демократичните сили. Първото е да сведем националната политика на местно ниво, за да дадем необходимата мотивация на местните ни организации да работят за реално разрешаване на проблемите на българските граждани. Бих застанал до всяка инициатива на местните организации, която да превърнем в национална кауза. Другото, в което съм убеден е, че трябва да дадем път на младите хора. Готов съм да го направя, искам да обединим ентусиазма и инициативността на младите членове на СДС с опита и поуките, които имат такива като нас, които са от началото в Съюза на демократичните сили. В този смисъл съм категоричен, че политическата академия на СДС трябва да продължи. Тя дава мотив на младите хора да работят за каузата СДС. Няма да се уморя да повтарям, че е време да пуснем ръцете на децата, които водехме по митингите, защото те вече са пораснали и можем да им отстъпим пътя самостоятелно да водят политика", посочи Шарков и добави: "Аз вярвам в това, че давайки път на младите хора, показваме желанието си да направим наистина нещо ново. Категоричен съм, че дясното обединение трябва да прерасне в единен десен политически субект, за да спрем да водим дебата: самостоятелно или в коалиция ще се явяваме на избори. Единният десен политически субект трябва да затвори страницата на разделенията в СДС и в българската десница. И това може да стане само, ако всяка една от тези партии, които са се родили от СДС, покаже кураж и готовност за промяна. Ние в СДС и аз сме готови да го направим!".

По повод учредяването утре на новата партия „България на гражданите”, Ваньо Шарков отправи седем въпроса към Меглена Кунева:

1. Излъга ли Меглена Кунева, когато се кандидатира като президент срещу партиите, обяви се срещу „партийния картел”, а сега сама създава партия?

2. Излъга ли Меглена Кунева, докато бе част от НДСВ, когато НДСВ беше създадено като движение против партиите, а после се превърна в партия и управлява България 8 години?

3. Излъга ли Меглена Кунева, докато бе част от НДСВ, когато НДСВ казваше, че няма да прави коалиция с БСП, а след това промени вота на избирателите и направи такава коалиция?

4. Ще излъже ли отново Меглена Кунева, когато сега твърди, че е дясна, а после направи коалиция с БСП и ДПС?

5. Кога беше дясна Меглена Кунева? Когато гласува ЗА рестартирането на АЕЦ „Белене” или когато затвори предсрочно блоковете на АЕЦ „Козлодуй” – преди договорените от правителството на ОДС срокове?

6. Дясна ли е сега Меглена Кунева, когато няма да подложи на проверка за принадлежност към ДС членовете на своята партия и така осигури достъп до властови позиции на зависими хора?

7. Кои са кукловодите на политическата партия на Меглена Кунева и на каква цена тя подмени десницата в България?

“Кунева подменя десницата в България, като краде не само хора, за да я легитимират като дясна партия; тя краде и история, ценности и принципи на Съюза на демократичните сили. Тя отказа да се извини за това, което направи. Но всъщност тя не е участник в тези митинги. А те принадлежат на милионите хора, които тогава подкрепяха СДС”, каза Ваньо Шарков. „Аз вярвам, че именно тези хора са истинските седесари и това ще бъдат хората, които ще ни подкрепят”, убеден е той.

http://vanyosharkov.blogspot.com/


Още по темата

thumb 16.07.2019

Поздравителен адрес до пред...

Вашият избор беше логичен и необходим, защото сте ярък представител...

thumb 16.07.2019

СДС: Надяваме се и призовав...

Против сме прокрадващите се в последно време идеи за увеличаване на...

thumb 14.07.2019

Румен Христов: София няма к...

Участието на председателя на СДС в "Опорни хора"

thumb 13.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

Събота, 19.30 часа

thumb 11.07.2019

СДС: Бизнесът не трябва да ...

Lместо дерегулация, трябва да има справедлива регулация – консумато...

thumb 10.07.2019

Дончо Златев: Да се поправя...

От години СДС подкрепя идеята за въвеждането на машинно и електронн...

thumb 10.07.2019

Румен Христов: Добро предст...

Европа има нужда от дясно управление, България има нужда от дясно у...

thumb 09.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

9 юли, вторник , 17 часа

thumb 07.07.2019

Румен Христов: Субсидия от ...

Партиите, които не влязат в парламента, не трябва да бъдат лишавани...

thumb 07.07.2019

Александър Йорданов: Ще има...

Бяхме свидетели на засилване на ролята на държавните лидери от една...