thumb

Кольо Колев, лагерник от "Слънчев бряг": За истината хиляди пъти да знам, че ще умра – бих го направил

Аз просто съм дал клетва пред себе си, пред всичките тези хора, че докато съм жив, ще ходя на тези възпоменания.

Ваньо Шарков със седем въпроса към Меглена Кунева

30.06.2012

Кандидатът за председател на Съюза на демократичните сили д-р Ваньо Шарков днес бе в Сливен.

Той се срещна с областното и общинско ръководство на СДС и даде пресконференция за сливенските медии, заедно със сливенския депутат от Синята коалиция Кирчо Димитров.

"Надявам се заедно да работим за силен Съюз на демократичните сили, който да стане база за широко дясно обединение", заяви Ваньо Шарков. "Моментът за СДС е изключително важен. Поставени сме пред избор и трябва да изберем по кой път да поемем. Дали да останем на пътя, на който има усещане за самодостатъчност, самодоволство, оглеждане единствено вътре в себе си и твърдения, че сме достатъчно силни, за да се явим самостоятелно на следващите парламентарни избори. Другият път е на обединението. Аз съм за този път! Защото, когато разделяме партиите от десницата, ние разделяме не просто партийните членове, ние разделяме, и то тежко, избирателите. Една голяма част от тях въобще отказват да гласуват за която и да било партия в десницата, или пък гласуват за някой друг политически субект. Категоричен съм в това, че ако десницата не беше разделена, доста от партиите, учредени през последните години, щяха да наричат себе си леви, а не десни", подчерта Шарков.

Той представи накратко своята платформа: "Две са нещата, които ще искам да направим, ако бъда избран за председател на Съюза на демократичните сили. Първото е да сведем националната политика на местно ниво, за да дадем необходимата мотивация на местните ни организации да работят за реално разрешаване на проблемите на българските граждани. Бих застанал до всяка инициатива на местните организации, която да превърнем в национална кауза. Другото, в което съм убеден е, че трябва да дадем път на младите хора. Готов съм да го направя, искам да обединим ентусиазма и инициативността на младите членове на СДС с опита и поуките, които имат такива като нас, които са от началото в Съюза на демократичните сили. В този смисъл съм категоричен, че политическата академия на СДС трябва да продължи. Тя дава мотив на младите хора да работят за каузата СДС. Няма да се уморя да повтарям, че е време да пуснем ръцете на децата, които водехме по митингите, защото те вече са пораснали и можем да им отстъпим пътя самостоятелно да водят политика", посочи Шарков и добави: "Аз вярвам в това, че давайки път на младите хора, показваме желанието си да направим наистина нещо ново. Категоричен съм, че дясното обединение трябва да прерасне в единен десен политически субект, за да спрем да водим дебата: самостоятелно или в коалиция ще се явяваме на избори. Единният десен политически субект трябва да затвори страницата на разделенията в СДС и в българската десница. И това може да стане само, ако всяка една от тези партии, които са се родили от СДС, покаже кураж и готовност за промяна. Ние в СДС и аз сме готови да го направим!".

По повод учредяването утре на новата партия „България на гражданите”, Ваньо Шарков отправи седем въпроса към Меглена Кунева:

1. Излъга ли Меглена Кунева, когато се кандидатира като президент срещу партиите, обяви се срещу „партийния картел”, а сега сама създава партия?

2. Излъга ли Меглена Кунева, докато бе част от НДСВ, когато НДСВ беше създадено като движение против партиите, а после се превърна в партия и управлява България 8 години?

3. Излъга ли Меглена Кунева, докато бе част от НДСВ, когато НДСВ казваше, че няма да прави коалиция с БСП, а след това промени вота на избирателите и направи такава коалиция?

4. Ще излъже ли отново Меглена Кунева, когато сега твърди, че е дясна, а после направи коалиция с БСП и ДПС?

5. Кога беше дясна Меглена Кунева? Когато гласува ЗА рестартирането на АЕЦ „Белене” или когато затвори предсрочно блоковете на АЕЦ „Козлодуй” – преди договорените от правителството на ОДС срокове?

6. Дясна ли е сега Меглена Кунева, когато няма да подложи на проверка за принадлежност към ДС членовете на своята партия и така осигури достъп до властови позиции на зависими хора?

7. Кои са кукловодите на политическата партия на Меглена Кунева и на каква цена тя подмени десницата в България?

“Кунева подменя десницата в България, като краде не само хора, за да я легитимират като дясна партия; тя краде и история, ценности и принципи на Съюза на демократичните сили. Тя отказа да се извини за това, което направи. Но всъщност тя не е участник в тези митинги. А те принадлежат на милионите хора, които тогава подкрепяха СДС”, каза Ваньо Шарков. „Аз вярвам, че именно тези хора са истинските седесари и това ще бъдат хората, които ще ни подкрепят”, убеден е той.

http://vanyosharkov.blogspot.com/


Още по темата

thumb 21.03.2019

Участие на Илия Лазаров в т...

Четвъртък, 21 март, от 19.30 часа

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Жозеф Дол бе...

Видео с участието на председателя на СДС

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Европа е изп...

Участието на председателя на СДС в "Плюс-минус" по Нова телевизия

thumb 20.03.2019

Кольо Колев, лагерник от "С...

Аз просто съм дал клетва пред себе си, пред всичките тези хора, че ...

thumb 20.03.2019

Участия на Румен Христов за...

Участия в БНТ и БТВ радио

thumb 21.03.2019

Каним всички демократи на п...

От 1990 г., без прекъсване, година след година демократичната общно...

thumb 20.03.2019

Валя Станимирова: СДС не вя...

Сериозно ли, точно ДСБ страда за СДС? Не бяхте ли вие, приятели, те...

thumb 19.03.2019

Участия на Румен Христов за...

Нова телевизия и Канал 3

thumb 18.03.2019

Румен Христов: Преговорите ...

В сряда предстои среща между лидерите на СДС и ГЕРБ

thumb 18.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

19 март, вторник, от 8.10 часа