thumb

Не бива да се изкушаваме от мисълта, че победата ни е сигурна - всеки глас е важен! На 26 май, с номер 12!

С номер 12 спираме министри на Жан Виденов, довели България до национална катастрофа, агенти на ДС и техните деца да...

thumb

Честит празник на духовността!

Днес празнуваме 24 май - ден на нашата просвета, култура и писменост!

thumb

Румен Христов в Смолян изрази увереност в успеха на изборите

На 26 май с бюлетина номер 12, призова председателят на синята партия

Ваньо Шарков със седем въпроса към Меглена Кунева

30.06.2012

Кандидатът за председател на Съюза на демократичните сили д-р Ваньо Шарков днес бе в Сливен.

Той се срещна с областното и общинско ръководство на СДС и даде пресконференция за сливенските медии, заедно със сливенския депутат от Синята коалиция Кирчо Димитров.

"Надявам се заедно да работим за силен Съюз на демократичните сили, който да стане база за широко дясно обединение", заяви Ваньо Шарков. "Моментът за СДС е изключително важен. Поставени сме пред избор и трябва да изберем по кой път да поемем. Дали да останем на пътя, на който има усещане за самодостатъчност, самодоволство, оглеждане единствено вътре в себе си и твърдения, че сме достатъчно силни, за да се явим самостоятелно на следващите парламентарни избори. Другият път е на обединението. Аз съм за този път! Защото, когато разделяме партиите от десницата, ние разделяме не просто партийните членове, ние разделяме, и то тежко, избирателите. Една голяма част от тях въобще отказват да гласуват за която и да било партия в десницата, или пък гласуват за някой друг политически субект. Категоричен съм в това, че ако десницата не беше разделена, доста от партиите, учредени през последните години, щяха да наричат себе си леви, а не десни", подчерта Шарков.

Той представи накратко своята платформа: "Две са нещата, които ще искам да направим, ако бъда избран за председател на Съюза на демократичните сили. Първото е да сведем националната политика на местно ниво, за да дадем необходимата мотивация на местните ни организации да работят за реално разрешаване на проблемите на българските граждани. Бих застанал до всяка инициатива на местните организации, която да превърнем в национална кауза. Другото, в което съм убеден е, че трябва да дадем път на младите хора. Готов съм да го направя, искам да обединим ентусиазма и инициативността на младите членове на СДС с опита и поуките, които имат такива като нас, които са от началото в Съюза на демократичните сили. В този смисъл съм категоричен, че политическата академия на СДС трябва да продължи. Тя дава мотив на младите хора да работят за каузата СДС. Няма да се уморя да повтарям, че е време да пуснем ръцете на децата, които водехме по митингите, защото те вече са пораснали и можем да им отстъпим пътя самостоятелно да водят политика", посочи Шарков и добави: "Аз вярвам в това, че давайки път на младите хора, показваме желанието си да направим наистина нещо ново. Категоричен съм, че дясното обединение трябва да прерасне в единен десен политически субект, за да спрем да водим дебата: самостоятелно или в коалиция ще се явяваме на избори. Единният десен политически субект трябва да затвори страницата на разделенията в СДС и в българската десница. И това може да стане само, ако всяка една от тези партии, които са се родили от СДС, покаже кураж и готовност за промяна. Ние в СДС и аз сме готови да го направим!".

По повод учредяването утре на новата партия „България на гражданите”, Ваньо Шарков отправи седем въпроса към Меглена Кунева:

1. Излъга ли Меглена Кунева, когато се кандидатира като президент срещу партиите, обяви се срещу „партийния картел”, а сега сама създава партия?

2. Излъга ли Меглена Кунева, докато бе част от НДСВ, когато НДСВ беше създадено като движение против партиите, а после се превърна в партия и управлява България 8 години?

3. Излъга ли Меглена Кунева, докато бе част от НДСВ, когато НДСВ казваше, че няма да прави коалиция с БСП, а след това промени вота на избирателите и направи такава коалиция?

4. Ще излъже ли отново Меглена Кунева, когато сега твърди, че е дясна, а после направи коалиция с БСП и ДПС?

5. Кога беше дясна Меглена Кунева? Когато гласува ЗА рестартирането на АЕЦ „Белене” или когато затвори предсрочно блоковете на АЕЦ „Козлодуй” – преди договорените от правителството на ОДС срокове?

6. Дясна ли е сега Меглена Кунева, когато няма да подложи на проверка за принадлежност към ДС членовете на своята партия и така осигури достъп до властови позиции на зависими хора?

7. Кои са кукловодите на политическата партия на Меглена Кунева и на каква цена тя подмени десницата в България?

“Кунева подменя десницата в България, като краде не само хора, за да я легитимират като дясна партия; тя краде и история, ценности и принципи на Съюза на демократичните сили. Тя отказа да се извини за това, което направи. Но всъщност тя не е участник в тези митинги. А те принадлежат на милионите хора, които тогава подкрепяха СДС”, каза Ваньо Шарков. „Аз вярвам, че именно тези хора са истинските седесари и това ще бъдат хората, които ще ни подкрепят”, убеден е той.

http://vanyosharkov.blogspot.com/


Още по темата

thumb 24.05.2019

Не бива да се изкушаваме от...

С номер 12 спираме министри на Жан Виденов, довели България до нац...

thumb 24.05.2019

Честит празник на духовността!

Днес празнуваме 24 май - ден на нашата просвета, култура и писменост!

thumb 23.05.2019

Александър Йорданов в Димит...

Голямо зло ще се стовари върху България, ако БСП победи

thumb 23.05.2019

В навечерието на 24-ти май:...

Библиотеката се намира в залата на втория етаж в централата на СДС-...

thumb 23.05.2019

Румен Христов в Смолян изра...

На 26 май с бюлетина номер 12, призова председателят на синята партия

thumb 23.05.2019

Участие на Антон Койчев в П...

Четвъртък, 23 май, 11 часа

thumb 22.05.2019

Илия Лазаров: Ако БСП спече...

Нека българите гласуват за правилните кандидати в листата на ГЕРБ и...

thumb 22.05.2019

Александър Йорданов във фин...

Когато става дума за корупцията, неизбежно ще трябва да говорим и з...

thumb 22.05.2019

Как можем да догоним средно...

Икономика, икономика и пак икономика, а не повече държава, както пр...

thumb 22.05.2019

Александър Йорданов: Национ...

"Не трябва да гледаме България и Европа с черни очила", за да има и...