thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

Регионална политика

Председателят на СДС и кмет на община Карлово д-р Емил Кабаиванов бе домакин на честванията, посветени на двайсетгодишнината от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада

02.10.2012

Insert thumbПредседателят на СДС и кмет на община Карлово д-р Емил Кабаиванов бе домакин на честванията, посветени на двайсетгодишнината от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада

 Председателят на Съюза на демократичните сили и кмет на община Карлово д-р Емил Кабаиванов беше домакин на честванията, посветени на двайсетгодишнината от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Официални гости на тържествата в Карлово бяха началникът на щаба на отбраната генерал Симеон Симеонов и неговият заместник ген.-майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и бившите командири на поделението– бригадните генерали Тодор Вангелов и Кольо Милев.

Лидерът на Съюза на демократичните сили поздрави всички военнослужещи с празника и връчи юбилейна грамота, посветена на 175-годишнина от рождението на Васил Левски, на бригаден генерал Красимир Кънев, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Карловската бригада е най-голямото войсково подразделение на Сухопътните войски в България. Сформирана е на 2 октомври 1992 година, а на 19 ноември 1998 година получава името 61-ва Стрямска механизирана бригада - като достоен наследник на славните традиции на 28-и стремски полк, 21-ви средногорски полк, и стоманения юмрук на бившата Втора Армия – 11-а танкова бригада.

От създаването на бригадата досега 80 процента от личния й състав е участвал в стратегически мисии зад граница за опазване на мира в региона и по света.


Tags: Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 16.03.2012 - Карлово

Общинският съвет в Карлово ...

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов внася 7 общински програми, ме...