thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

thumb

Антон Койчев: Не може да си с единия крак в дясното мнозинство на ОС, а с другия – стъпил в групата на БСП

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържествената първа сесия на СОС

Референдумът е политически провал за БСП

29.01.2013

Insert full size

Декларация на НИС на СДС

29 януари 2013г.

СДС беше първата политическа сила, която се обяви категорично против компрометирането на референдума като основен демократичен инструмент, чрез използването му за постигане на партийно-корпоративните цели на БСП.

СДС осъди насрочването на първият референдум в българската история, в противоречие с Конституцията и Закона. За нас ниската активност беше логична и адекватна гражданска реакция срещу този жалък политически фарс. Въпреки, че ние от СДС, първи призовахме за бойкот и не участвахме в този референдум, няма да проявим нахалството на участниците в него и да си приписваме гласа на който и да е български избирател. Партиите, които участваха в референдума за пореден път подцениха избирателите, като решиха за тяхна сметка да си направят предизборната кампания и затова справедливо получиха звучен шамар.

Явно волята на българските граждани е този маскарад да бъде прекратен веднага. За това Народното събрание на Република България трябва максимално бързо да вземе решение за изпълнение на приетата от правителството стратегия за развитие на енергетиката, с което да се възстанови законността и нормалността в България.

След маскарада окончателно паднаха и маските. На пресконференцията след допитването, Станишев върна жеста на Костов и Ко, като ги похвали и обяви за автентичната десница за това, че го спасиха от пълен провал, като легитимираха референдума, осигурявайки необходимите двадесетина хиляди гласа. Взаимното обслужване между Костов и БСП не е нещо ново, то е червената нишка на прехода, но потресаващото е, че вече дори не се опитват да го прикриват.

Знаковият старт на партньорството беше 4 февруари 1997г., когато Първанов и Костов договориха „мирното предаване на властта“, като сделката беше нетърсене на отговорност за откраднатите милиарди от БСП, неразсекретяване на досиетата, неосъществената лустрация и запазване на схемата за приватизация, заложена от БСП-олигарсите и техните руски другари.

След това Костов индиректно съдейства при втория избор на Първанов за президент. Освен, че беше публично подкрепен, беше и обявен за „Историческа победа на десницата” от Надежда Михайлова, новата-стара съратничка на Костов.

Последните месеци целият ресурс на БСП, които както се видя на референдума не можаха да изкарат и половината от тези, които ги подкрепиха на последните парламентарни избори, е мобилизиран да реанимира асистента си политикономист Костов и да подрива СДС. Целта е ясна – СДС трябва да бъде унищожен, защото изрита петата колона на БСП от своите редици и се явява препятствие пред завръщането на тройната коалиция.


Tags: Любен Петров, Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 06.02.2017

Емил Кабаиванов: РБ ще бъде...

РБ ще бъде част от следващия български парламент. Това прогнозира з...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 21.07.2014

РБ: Чрез гаранцията от ББР ...

Орешарски да каже знае ли за издаването на гаранция за „Южен поток“...

thumb 10.07.2014 - Горна Оряховица

Преучредиха СДС в Горна Оря...

Очакванията са Горна Оряховица отново да стане бастион на дясно мис...

thumb 26.02.2014

Любен Петров: България и вс...

Това заяви на пресконференция в Плевен зам.-председателят на СДС и ...

thumb 14.01.2014

СДС настоява новият изборен...

От СДС продължаваме да настояваме за въвеждане на задължително глас...

thumb 11.12.2013

КТ "Подкрепа" подкрепи "Шес...

Днес представители на Реформаторския блок проведоха първата среща з...

thumb 30.11.2013

Божидар Лукарски: Управлява...

Пресконференция на ръководството на СДС в Стара Загора

thumb 04.11.2013

Правителството не е способн...

СДС е загрижен от безумната ситуация, която наблюдаваме в последнит...

thumb 30.07.2013

Планът "Орешарски" представ...

Отново се появява призракът на АЕЦ „Белене”, заяви на пресконфeрeнц...