thumb

Честит Ден на независимостта!

Да помним и да надграждаме тези свещени за нашата история моменти

thumb

СДС издигна Елеонора Николова за кмет на Русе

В Две могили синята партия издига Драгомир Драганов

thumb

Христо Апостолов: Образователната инфраструктура ще бъде приоритет и през следващия мандат

Много често гражданите забравят какво е било и какво е в момента, но считам, че столицата се развива в много правилна...

Десните партии създадоха Съюз на демократичните сили

21.02.2013

Insert full size

Политическите партии от център-дясното пространство, а именно Съюза на демократичните сили, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия, Движение Гергьовден и гражданско сдружение Патриот, приеха основи на обща политическа платформа, която определя политиките и ценностите на новия Съюз на демократичните сили.

Със създаването на Съюза на демократичните сили, десните партии поставят ново начало на партньорството в демократичната общност в България, което предлага ефективни решения на неотложните икономически, социални и политически проблеми.

Всички лидери на партии в Съюза на демократичните сили се обединиха около желанието си за изчистване на псевдополитическите елити и създаване на една нова морална и съвремена политика.

Insert full size„Днес ние слагаме началото на един демократичен съюз, който трябва да се изправи срещу „отечествения фронт” провъзгласен от БСП, за да направим невъзможно отново БСП и ДПС да се върнат на власт. Съюзът на демократичните сили ще работи за това провалените политици на прехода, които са в основата на проблемите на всеки един от нас и всеки български гражданин изпитва на гърба си в ежедневието. Политици, като Станишев, Доган, Костов и Кунева да не бъдат част от развитието на България. Ние сме убедени, че в държавата трябва да се случат много важни и сериозни неща през следващите месеци. Със широк обществен дебат и консенсус, трябва да вървим към една съвременна България, която минава през Велико Народно събрание и промяна на Конституцията”, заяви д-р Емил Кабаиванов, председател на политическа партия Съюз на демократичните сили.

Insert full sizeЛидерът на Обединените земеделци Петя Ставрева, сподели че продължава партньорството между традиционните организации в демократичния спектър.     „Времето за популизъм свърши. Ножът е опрял до кокъла. Българските граждани искат промяна на политическото статукво. Необходимо е напрежението в българското общество да бъде овладяно и цялата истина за корупцията и злоупотребите на политиците от прехода да бъде извадена на яве. Време е за честни избори. Само информираните граждани могат да направят своя свободен избор. Днес нашите организации ставаме част от консолидация в демократичното пространство. Смятам, че това е в противовес на хаоса в държавата”, заключи Ставрева.

Insert full size„Аз съм много щастлив, че отново съм в това СДС в което бях през 1997г.”, каза Любен Дилов-син, председател на Движение Гергьовден. „Тогава се случиха неща, които разделиха Гергьовден от СДС, а след това съвсем естествено хората, които ни разделиха пожелаха да не са част от СДС. Разделиха себе си, по някакъв начин. В момента имаме енергия, визия и кураж да направим нещо, което трябваше да се направи отдавна, а именно да се постави началото на един нов модернизационен проект в България, така както винаги СДС е била носител на новата модернизация, като модел в страната. И за нас това да стана под трите букви СДС е естествено и извън всякакво съмнение. Създаваме нещо, което е отворено за всички хора, които се чувстват част от демократичната общност и смятат, че преходът в България не е свършил.”

Insert full size”В състава на партиите, които сме представени тук и имахме смелостта да потиснем егото си, като влезнем в един нов Съюз на демократичните сили. Всички партии бяхме част от Синята коалиция, без една партия – ДСБ. И аз ви моля от тук нататък, когато споменавате Синята коалиция и добрите дела на тази коалиция да си спомняте за нас”, заяви лидера на Радикалдемократическата партия в България – Захари Петров.

Insert full size

 

Председателят на Българската социалдемократическа партия – Йордан Нихризов, сподели, че „реализираме една стара идея на хората в България. Създаваме Съюз, който тръгва начисто. Сред нас няма хора облагодетелствани от властта или страдат от лидеро-мания. Ние не търсим новите спасители. Спасението на България, трябва да бъде едно общо дело на всички разумни хора. Ние се връщаме при корените си. Там от където тръгнахме. Тръгваме с чистите идеи, зад които застанаха хора, развяващи знамена с различен цвят, но хора които вярват в бъдещето на България.”  

Insert full size

 

„Освен рестарта, които правим на демократичните сили, ни обединява и идеята да рестартираме цялата политическа система. Защото 41-вото Народно събрание вече е изчерпано. Има нужда от ново начало. Ние трябва да посочим новия политически модел в българското общество. Народът иска да изхвърли политиците, които употребиха идеята на демократичните процеси в страната.”, завърши Димитър Карбов, съпредседател на гражданско сдружение Патриот и независим депутат. 


Tags: СДС

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...