Коалиция "Съюз на демократичните сили" представи своята листа и приоритетите си за изборите

11.04.2013

Insert thumbКоалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ПП "Обединени земеделци", ПП "Движение Гергьовден", ПП "Радикалдемократическа партия в България", ПП "Българска социалдемократическа партия") във Видин ще участва с листа от шест кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори. Това обяви на пресконференция  във Видин Генади Велков, председател на СДС Видин.

Водач на листата е Полина Кирилова, юрист, работи в Народното събрание като сътрудник. Най-младият кандидат в листата е Мария Спасова, завършила Нов български университет, специалност "Бизнес администрация", а в нея са намерили място историк, лекар, юрист и бизнесмен. Най-същественото, на което ще заложи коалицията в предстоящите избори, са доходите и социалната политика. Държавата не може да създава работни места, както твърдят
представители на други партии, но тя може да създаде подходяща среда за добър бизнес климат, каза при представянето Полина Кирилова.

Целта е да се повишат доходите на българските граждани, като на първо място това може да стане чрез изплащане на задълженията, които държавата има към бизнеса. Това е някъде около 200 до 400 милиона лева. На второ място държавата трябва да подпомогне общините с авансови плащания, за да се изчистят задълженията към местните фирми и привличането на инвестиции. Коалицията е за запазване на данъчната система съм настоящия момент и подобряване работата на администрацията, съд и прокуратура.

 


Tags: Полина Кирилова