Новини от изборите

Емил Кабаиванов във „Всяка неделя“: Затваряме вратата пред политическото лицемерие

29.04.2013

Insert full sizeПредседателят на СДС и главният редактор на в-к „Демокрация“ Александър Йорданов гостуваха във „Всяка неделя“ – един разговор за завръщането на легендата СДС и смяната на поколенията в политиката

В откровен разговор с Кеворк Кеворкян председателят на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов сподели накъде се е отправило днес СДС, какво предлага на българските граждани на предстоящите парламентарни избори и с какво никога няма да направи компромис. „Годината за нас беше трудна. Изчистихме се от хора, които някои наричат знакови, но за нас символизират основните проблеми на прехода и грешките, които бяха допуснати. Като гледам какво се случи последните 10 дена – заслужавало си е да го направим. В листите си предлагаме нови лица, а не професионални политици. Нови и честни кандидати, които в следващото НС няма да пречупват интересите на гражданите през тези на олигархия и монополи. Защото най-големият проблем на прехода е обвързването на политиците с икономически лобита“ – каза Кабаиванов.

„От първия ден на създаването на СДС борбата срещу него е била ожесточена. Тя не е спирала никога. В началото на 90-те СДС беше единствената политическа организация, която показа новата кауза на България – членство в ЕС и НАТО. Това се реализира през следващите години и днес пак СДС е това, което предлага новата кауза за българите – да живеем като истински европейци, с европейски доходи и правила. Затова СДС трябва да влезе в следващия парламент – като гарант за изпълнението на тази кауза“ – заяви Александър Йорданов, според когото днес в България има прекалено много политиканство, а няма държавници.

На въпроса дали СДС не е жертва на собствената си история и как може да се преодолее това Емил Кабаиванов каза, че СДС се гордее с историята си и притежава зрелостта да се поучи от нея. „През последните дни имахме срещи с президента Желев, президента Стоянов, с г-жа Мозер – исторически фигури за новата ни история. Те единодушно се съгласиха, че и след 24 години си заслужава да се гласува за СДС и този глас няма да отиде напразно, подкрепят ни, защото СДС ще даде шанс на честните и талантливи хора в България да управляват. Възстановяваме СДС като съюз от партии и движения и няма да спрем този процес, защото това е битка, която си заслужава.“

„В следващото народното събрание СДС ще направи така, че наистина да има добри дни за българската демокрация. Да излезем от безперспективността и хаоса. Гарант за това са тези нови хора в листите ни. Ще сменим поколенията в политиката“ – допълни Александър Йорданов.

В заключение Емил Кабаиванов каза, че СДС е коалиция, която разбира политиката като честно говорене и честна работа. Коалиция, която затваря вратата пред политическото лицемерие.

blogsds.net

Видео: Всяка неделя - Нова телевизия


Tags: Александър Йорданов, Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 01.04.2019

Медийни участия за вторник,...

Участия на Александър Йорданов и Илия Лазаров

thumb 26.09.2018

Емил Кабаиванов:Местните и ...

Светослав Малинов не направи политически консултации как да гласува...

thumb 06.02.2017

Емил Кабаиванов: РБ ще бъде...

РБ ще бъде част от следващия български парламент. Това прогнозира з...

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 28.01.2016

Емил Кабаиванов: Промените ...

Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово в интервю за сутрешния блок...

thumb 13.01.2016

Емил Кабаиванов: Надявам се...

Емил Кабаиванов, зам.-предесдател на СДС и кмет на Община Карлово в...

thumb 21.12.2015

Емил Кабаиванов: За местнат...

Когато влязохме в Реформаторския блок, не сме мислили, че той е коа...

thumb 16.12.2013

Промените в Закона за верои...

Атакуват се центровете и символите на толерантността в България. То...

thumb 25.06.2013

Емил Кабаиванов: СДС иска е...

Трябва да има принципи и около тях да се обединим, така д-р Емил Ка...

thumb 16.05.2013

Обединението трябва да бъде...

СДС е само едно заяви Емил Кабаиванов в предаване на NEWS7