thumb

Борис Кюркчиев: СДС е „велика сила”, изпратена от Бога, за да спаси България

На 9 август се навършват 110 години от рождението на Борис Костадинов Кюркчиев, възстановител, председател /1989- 199...

thumb

Златко Живков, кмет на Монтана: Реализирането на скъпи проекти не трябва да е самоцел, а да се случва с мисъл за гражданите

В ранните години научих, че най-важното е да си местен, честен и известен, и това безспорно има значение

thumb

СДС издига кандидатите си за местния вот в Бургас след електронно вътрешно допитване

Резултатите от анкетата ще бъдат обобщени на следващото събрание на общинската структура

Любен Дилов-син и певецът Дичо раздаваха коалиционен курбан в Морската градина

07.05.2013

Insert thumbНавръх Гергьовден коалиция СДС развесели бургазлии с 10 казана курбан на крайбрежната алея в Морската градина. За раздаването му лично излезе от телевизора Любен Дилов-син, водач на движение „Гергьовден”. Дойде и певецът Дичо, бивш вокал на групата „Д2” и заклет фен на сините. Той веднага облече и синя фанелка с десятка – номерът на СДС в бюлетината.

Гергьовденският курбан се раздава традиционно на това място и на този ден от Движение „Гергьовден”. Тази година курбанът бе коалиционен, тъй като движението е част от коалиция „Съюз на демократичните сили”.

След като отец Ангел освети курбана, юристът Стефан Цинцарски, който е и кандидат за депутат, хвана черпака и с присъщия си ентусиазъм подкани цели трудови колективи, производства и отделни граждани да заповядат на опашката за супа от агне. 

„Честит празник на всички с името Георги, на служещите в армията и на всички българи. Дай Боже да сме по-добри и по-усмихнати. Докато има лоши змейове ще има и човеци, които да се борят с тях. Гласувайте за човеците на 12 май”, каза Костадин Марков, водач на листата на СДС – Бургас. 

„Змеят твърде често е това, което ни гледа в огледалото рано сутрин. Преди да погледнем враговете, които трябва да победим на изборите, първо трябва да победим себе си. Затова Движение „Гергьовден” и СДС днес сме заедно, защото през годината, която мина, успяха да победят най-страшния змей – този, който носеха вътре в себе си. Вярвам, че ще успеем заедно”, каза Любен Дилов и призова всички да опитат от курбана, който наливаше лично.

Казаните с курбана се превърнаха и в една от най-оживените вело спирки на крайбрежната алея, защото освен минувачите, и десетки велосипедисти спираха, за да похапнат, да се заговорят с кандидатите за депутати на СДС и да се порадват от сърце на шеговитите призиви на майсторите на черпака.

„Съобщавам на целия български народ, че има курбан – край на постната пица. Това е последният курбан в условията на аналогова телевизия, следващият ще бъдем принудени да направим по време на цифровизация, така че да си пожелаем много усмивки и много добро настроение”, призоваваше бургазлии Стефан Цинцарски. А Любен Дилов държейки черпака шеговито допълни: „Как да го сипя, младеж?”. Развеселените бургазлии научиха още, че курбанът е основна част от здравната реформа, замисляна от движение „Гергьовден” като част от СДС. „Той ще намали разходите за здраве с 30%”, обясни Цинцарски. И добави, че той се отпуска със специална рецепта по здравна каса.

Минувачите от сърце се смяха на призивите за намаляване на талията и увеличаване на горната част на тялото, което вълшебният курбан може да стори за по-малко от половин час.


Tags: Любен Дилов-син

Още по темата

thumb 27.04.2013 - Враца

СДС въодушеви Враца с рок ...

Най-мащабното и добре организирано събитие от предизборната надпрев...