Следващото управление трябва да е дясно, но различно от досегашното

10.05.2013

"Ние сме убедени, че следващото управление на страната ни трябва да бъде дясно, но различно от това, което беше през последните 4 години. Провалите на ГЕРБ са в икономиката, социалната сфера, усвояването на европейски средства, с които те се хвалят, в нарушаването на личното пространство на гражданите и ширещата се битова престъпност.", коментира днес в Хасково лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов.

По думите му за повечето беди не ни е виновен ЕС, а нашите управници, които искат да управляват България не като модерна, а като ориенталска държава, съсредоточавайки цялата власт и  финансовия ресурс в един или няколко човека, които решават на кого колко да дадат.

"ГЕРБ се провали заради натиска и монополите, заради неглижирането на гражданските организации. Лекарството е демокрация, която може да се случи с нови хора в парламента", допълни водачът на листата на Коалиция СДС за Хасковска област Георги Шишков.

"Нещата в страната могат да се променят с трета вълна политици, т.е. нови лица, но успели в професията. Хора, които са представители на регионите, а не на политически елити.", смята д-р Емил Кабаиванов.

В тази връзка от Коалиция СДС предлагат няколко основни приоритета за излизане от кризата. Единият от тях е да се сложи край на свръхцентрализацията на власт и пари в София. На това може да се сложи край само, когато започнем да прави регионална политика. Виждаме я с изборност на областния управител и областните съвети и бюджет за съответния регион.", коментира още лидерът на СДС.

За бизнеса трябва да се направят няколко решителни крачки. От Коалицията настояват  лицензионните разрешителни и всякакъв вид режими, задушаващи бизнеса, да бъдат значително намалени. Държавата да приеме и законодателство, което да гарантира пазара на български стоки в страната.

От СДС са убедени, че държавата трябва да отделя минимум 5% от БВП за образование, което е съобразено с регионалните нужди за кадри. "Искаме да има мандатност за директорите на училища, защото те се превръщат във феодали, които хващат финансов ресурс и не го пускат.", допълни още Кабаиванов.

Накрая, но не на последно място, СДС за заложили в своята програма сигурността на българските граждани. Постигането й я виждат като общо дело на държавата и общините чрез създаването на граждански формирования за борба с битовата престъпност, опазване на земеделската реколта и борба с природни бедствия.

"Ние водихме една изключително активна и позитивна кампания.", обобщи водачът на листата за Хасковска област Георги Шишков. "Решихме и малкото средства, с които разполагаме да ги насочим към подпомагане на младото поколение, тъй като наше послание и визия е да мислим едно поколение напред. Децата са нашето бъдеще и това трябва да е нашата политика.", допълни той. Георги Шишков и колегите му, включени в листата на Коалиция СДС, са твърдо решени ако влязат в следващия парламент да бъдат мост между държавната и местната власт.

Коалиция СДС ще закрие предизборната си кампания на 10.05.2013 г. със син концерт на площад "Свобода" от 19:30 ч.

източник:haskovo.info


Tags: Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 12.05.2013

Председателят на СДС д-р Ка...

Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каз...

thumb 11.05.2013

Президентът и ЦИК трябва да...

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и в...

thumb 11.05.2013

Коалиция СДС закри предизбо...

СДС няма да бъде история, каузата СДС е жива и ще я бъде и след 12 ...

thumb 10.05.2013 - Кърджали

Лидерът на сините: Наско вл...

Атанас Гавраилов е местно момче, високообразована и достатъчно може...

thumb 09.05.2013 - Стара Загора

Лидерът на СДС: Правителств...

Програмно правителство тип „Беров" не ни е нужно, защото тогава кра...

thumb 09.05.2013

Емил Кабаиванов: Когато вр...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократи...

thumb 07.05.2013 - Видин

Емил Кабаиванов: В следващо...

Това каза на пресконференция във Видин председателят на СДС д-р Еми...

thumb 07.05.2013

Емил Кабаиванов: Това не е ...

Това не е демокрация, а нещо в другата крайност, коментира скандала...

thumb 07.05.2013

Д-р Емил Кабаиванов: СДС е ...

Ние сме единствената стабилна дясноцентристка коалиция, каза при по...