Председателят на СДС д-р Кабаиванов гласува за свободна демократична и преуспяваща България

12.05.2013

Insert full sizeГласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каза председателят на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов. Точно в 10 часа той  гласува в Карлово.

Председателят на синята партия и кмет на Община Карлово даде своя глас с увереност, че българските избиратели ще направят правилния избор и ще дадат своя вот за нормален живот за всички българи.

„Гласувах за промяната на България и да спрем политиците на прехода в следващото управление на страната. Надявам се, че всички ще проявим смелост, за да спрем тези, които се опитват да избират вместо българските граждани, да спрем търговците на гласове, да спрем службите, които за пореден път се опитват да опорочат вота. За да постигнем всички това трябва да вярваме в законността и институциите, а това доверие се гради само с прозрачност и почтеност. Дори вчера бяхме свидетели на това, как отново се опитаха да бъде подменен вота на хората. За това призовавам всички граждани да гласуват за промяна и за достоен и нормален живот в страната ни”, коментира д-р Емил Кабаиванов.


Той коментира скандала с конфискуваните от прокуратурата в събота 350 000 бюлетини така: „Нашият отговор на тази скандали е един и се надявам това да е отговорът на всички български граждани - да излезем и масово да гласуваме, защото когато ние гласуваме, купувачите на гласове и фалшификаторите нямат шансове да успеят”.

Кабаиванов очаква в следващия парламент да влязат поне 7 политически формации, защото само така ще може да се състави едно  ново управление, което ще бъде дясноцентристко. Според него новото Народно събрание трябва веднага да се заеме с проблемите на деня - монополите, доходите, дебати за промяна на конституцията и функционирането на държавата. Председателят на СДС се надява, че благодарение на активния вот днес, в парламента ще влязат честни хора, които не са превърнали депутатстването в професия, а имат кауза за бъдещето на България.

 Вторият кандидат за депутат в листата за народни представители на Съюза на демократичните сили в 17-ти многомандатен избирателен район, Пловдив област Антон Минев даде своя глас в 12 избирателна секция в Карлово. Той гласува за  демократично управление на България от политици, които работят за стабилизирането и  бъдещето на страната ни.

Видео Karlovo.TV


Tags: СДС, Емил Кабаиванов, гласуване

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 26.09.2018

Емил Кабаиванов:Местните и ...

Светослав Малинов не направи политически консултации как да гласува...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...