Електронни медии

Константин Райков: Събираме силен отбор, който ще е полезен за Бургас

09.11.2013

Insert thumbВчера бе обявено, че Реформаторският блок (РБ) е сформирал своя структура в Бургас. Седемте партии, които съставляват блока обявиха, че започват и изграждането на местен Граждански съвет. Бургаските организации на ДБГ, ДСБ, СДС, „Синьо единство”, „Зелените”, НПСД и БЗНС ще търсят видни общественици, които да попълнят квотите в гражданската платформа на РБ.

Специално за читателите на „Бургаски репортер” общинският лидер на СДС Константин Райков разкри бъдещите планове на обединението.

Г-н Райков, търсите известни личности от Бургас и региона, които да попълнят Гражданския съвет на РБ в Бургас. На какви критерии трябва да отговарят те, за да бъдат одобрени от вас и вашите колеги?

С останалите участници от блока се обединихме около няколко изисквания. За нас не е важно просто да съберем 15-20 известни личности, ние искаме да съберем един силен отбор от общественици, които ще могат да предложат полезни политики за развитието на Бургас. Друг основен критерии е кандидатите да не са били част от структурите на бившата Държавна сигурност и БКП. Въпреки, че сме част от едно голямо надпартийно обединение, ние от СДС, държахме да бъдат включени тези критерии. За наша радост предложението ни бе прието с пълно единодушие от всички останали колеги.

Кога ще бъде представянето на Гражданския съвет на РБ в Бургас?

В момента няма точно определена дата. Това е така, защото номинациите все още продължават. След това има един период, в който всички кандидати ще бъдат подложени на проверка за принадлежност към ДС. Пак повтарям за мен и колегите от СДС това доста важно.

А има ли теми, които ви разединяват с останалите партии в РБ?

Не! Има разбирателство между участниците в блока. Няма как да има различия и разделения, защото основната цел на нашето обединение е да върне България на европейския път на прогреса. Нас ни обединява желание за възраждане на българската икономика, на българския малък и среден бизнес, желанието за демафиотизация на политиката и държавата. Когато си се обединил с хора, които желаят това няма как да има сериозни различия.

Вие сте член на националното ръководство на СДС. Забелязвате ли разлики в националното представителство на блока и младото местно такова?

Не мисля, че има голяма разлика. Единственото, което ни различава е фокусирането на местната структура на Реформаторския блок върху регионалните проблеми. Проблеми, които засягат пряко бругазлии.

 


Tags: СДС-Бургас, Константин Райков

Още по темата

thumb 20.01.2014 - Бургас

Константин Райков: Искаме ш...

По-рано днес Реформаторският блок – Бургас излезе с позиция по пово...