Речи, Изказвания

Божидар Лукарски: Твърдо сме убедени и решени да бъдем заедно

07.12.2013

Insert thumbДнес е паметен ден както за моята партия Съюза на демократичните сили, така и цялата демократична общност. На днешния ден преди 24 години започна всичко. Не на 10 ноември, а на 7 декември 1989г. беше дадено началото на демократичните промени и на създаването на истинската, новата европейска България. Това заяви председателят на синята партия Божидар Лукарски на първата среща на областните координатори на партиите от Реформаторския блок. На срещата присъстваха и лидерите на останалите партии от Блока.

През всичките тези 24 години по различни причини ние се събирахме, разделяхме се, цепехме се, отново се събирахме и отново се разделяхме. Всичко това се случи, за да предадем устрема. Този устрем, който създаде модерна България на едни ретроградни сили, които в момента ни управляват по начин, който ние не желаем, подчерта Лукарски.

Трябваше да минат 24 години, за да осъзнаем, че именно на онзи 7 декември създадохме нещо, което след 24 години трябва отново да създадем и възстановим, бе категоричен той.

Смятам, че е знаков днешния ден, на който се събрахме всички заедно, за  да покажем, че сме се поучили от грешките от миналото, направили сме своите изводи и всички тук заедно не искаме повече да позволим тези ретроградни сили отново да ни разделят и отново да управляват България по начинът, по който ни управляват в момента, допълни синият лидер.

Той се обърна всички представителите на регионалните структури на партиите от Реформаторския блок и подчерта, че всички са се събрали на тази среща твърдо уверени и решени да създадат траен политически субект. Събрали сме се не просто, за да направим една коалиция, която просто да влезе в парламента и да се представи добре на евроизборите. Да, и едното и другото е изключително важно. Но по-важно е да бъдем заедно, за направим нещо, което да се бори със злото. Заедно на всички избори оттук нататък. Така, както беше замислено на 7-ми декември 1989г, каза още председателят на синята партия.

Искаме да ви покажем, че сме твърдо решени да бъдем заедно, да си имаме доверие и да покажем и на вас, че трябва да загърбите всички личностни, партиийни и политически различия да бъдете заедно и да си имате доверие, каза в заключение Божидар Лукарски.


Tags: Божидар Лукарски, СДС

Още по темата

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...

thumb 07.07.2018

Новият председател на СДС е...

Румен Христов бе избран за председател на Съюза на демократичните с...

thumb 22.03.2018

СДС организира традиционнот...

На 24 март / събота / 2018г. Съюзът на демократичните сили – Ловеч ...

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 06.02.2017

Румен Христов: Сигурни сме,...

През всички избори в последните две години показахме стабилност и д...

thumb 06.02.2017

Емил Кабаиванов: РБ ще бъде...

РБ ще бъде част от следващия български парламент. Това прогнозира з...

thumb 04.02.2017

Костадин Марков: Местните с...

„При подреждането на листите с кандидат-депутати няма да има парти...

thumb 01.02.2017

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторският блок (РБ) ще влезе в новия парламент, прогнозира пр...