thumb

СДС определя като неприемливи и недообмислени предложенията за промени в Закона за туризма

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсенето и предлагането, не бива да бъде спъвана с неу...

thumb

Генади Велков: Успешно управление на собствеността ще бъде основен приоритет в работата на новия Общински съвет

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да имат достатъчно причини да се върнат.

thumb

Илия Лазаров: С класическите ДСБ винаги сме готови на партньорство, за съжаление от тях нищо не остана

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди гласа

Правителството трябва да подаде оставка заради доклада на ЕК

24.01.2014

Insert thumb„Изключително критичният доклад на Европейската комисия за България по отношение на правосъдната система и вътрешния ред и сигурност е поредно доказателство за това, че правителството трябва да подаде оставка. Изявленията на вицепремиера Златанова и външния министър Вигенин са меко казано цинични по отношение на това, че те очаквали такъв доклад и нищо не ги изненадвало. Това, че ние сме на дъното и сме буквално заложени „на дузпата“ от Европейския съюз, явно за тях е нещо съвсем нормално.

За нас от Реформаторския блок обаче не е и затова ги приканваме да си дадат реална сметка какво са направили през последните осем месеца и наистина да си отидат“, коментира на пресконференция в Шумен днес Божидар Лукарски – председател на СДС. Той бе на посещение в града,  заедно с главния секретар на партията Филип Кирев, за да се срещне с актива на Съюза на демократичните сили във връзка с подготовката на Реформаторския блок за евроизборите през месец май. „Аз съм си сигурен, че по време на евроизборите местната структура на СДС в Шумен ще работи добре с колегите от Реформаторския блок и ще са добре подготвени за евровота“, посочи лидерът на СДС.

„Основната ни цел в Реформаторския блок е да постигнем колкото се може по-бързо предсрочни парламентарни избори. Юридически преведено, това означава „2 в 1“ през месец май. Все още е възможно това да се случи, ако до средата на март правителството си даде сметка, че кредитът му на доверие отдавна е изчерпан, още повече след разцеплението на подкрепящото го мнозинство вляво. Надявам се наистина да подадат оставка, за да се стигне до най-правилното за българското общество – избори „2 в 1“, каза още Божидар Лукарски. Той допълни, че Реформаторският блок е насочен не само към вота на десния избирател, но и към центристкия вот. Евролистата на реформаторите ще бъде формирана през февруари. Дотогава всички национални органи на партиите ще номинират свои кандидатури, които ще бъдат представени на изпълнителния комитет на Реформаторския блок и одобрени от гражданския съвет.

„Надяваме се да се представим добре на тези избори. Не искам да се ангажирам с прогноза. Моето мнение е, че колкото повече – толкова повече. На предишните избори „Синята коалиция“ имаше двама евродепутати. Сега нашата цел е да имаме повече членове на Европейския парламент и мисля, че ще го постигнем“, категоричен бе Божидар Лукарски. БСП и ДПС ще бъдат основни опоненти на реформаторите на евровота. Що се отнася до отношението към ГЕРБ, Божидар Лукарски коментира, че партията на Бойко Борисов върви по един път, а Реформаторският блок – по свой път, имащ за цел да изведе страната от кризата. Единственото, което ги обединява засега, е борбата за оставката на правителството и избори „2 в 1“.


Tags: Филип Кирев, Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 01.02.2017

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторският блок (РБ) ще влезе в новия парламент, прогнозира пр...

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.10.2015

Текстовете на наградените е...

thumb 08.07.2015

Божидар Лукарски: Всяка реф...

Всяка реформа се прави с общи усилия и консенсус, затова моят апел,...

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.11.2014

Божидар Лукарски: Не смятам...

Интервю за БНТ с министъра на икономиката и председател на СДС Бож...

thumb 07.11.2014

Божидар Лукарски: Основният...

Това заяви при встъпването си в длъжност новият министър на икономи...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 25.08.2014

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторския блок ще постигне силен резултат на предстоящите избо...