Божидар Лукарски: Реформаторският блок вече има обща група в Общинския съвет на Община Видин

14.02.2014

Insert thumb

Реформаторският блок вече има обща група в Общинския съвет на Община Видин. Това заяви лидерът на СДС и председател на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски в крайдунавския град. Той заедно с говорителя на Блока и председател на ДСБ Радан Кънев, председателя на БЗНС Николай Ненчев и зам. - председателя на ДБГ и организационен секретар на РБ са на обиколка в Североизточна България. Лукарски коментира и последните социологически проучвания като отбеляза, че структурирането на Блока по места и доверието в него показва че той расте.

Insert thumbГоворителят на Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев обяви пред  журналисти, че Блока ще настоява за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента заради новите разкрития за влияние на политическата  власт върху правосъдието. Според него без сериозна промяна в правосъдието, без установяване на законност и преодоляване на мафиотските влияния в  политиката, икономиката и медиите, България няма как да върви напред. За да имаме европейски доходи трябва да имаме европейски правила. На всички срещи на Реформаторския блок с хората от населените места става въпрос за разразилия се скандал в медиите между Делян Пеевски, Цветан Цветанов и Сотир Цацаров. Този скандал сваля завесата пред това, което наричаме мафия в политиката, подчерта Радан Кънев. Затова от Реформаторския блок настояват за свикване на КСНС при президента, защото такива разкрития са едни от най-сериозните заплахи за националната сигурност. На този съвет парламентарно представените партии да постигнат съгласие за публична анкетна комисия в Народното събрание.
Освен това Реформаторите призовават Специализираната прокуратура да започне досъдебно производство и след като разпита всички въвлечени лица в скандала да достигне до извода, има ли данни за престъпление. На срещите си с хората по места са обсъждани и въпросите за битовата престъпност и престъпността в малките населени места. Кънев определи последната акция на полицията срещу престъпността като пиарска.

В отговор на журналистически въпрос говорителят на РБ подчерта, че в България не се прави регионална политика, а се прави партизанска политика на купуване на гласове, насочване на средствата за регионално и инвестиционно развитие по партиен признак.

Зам-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски коментира проблемите с инфраструктурата и инвестициите в региона. Ние смятаме, че Северна България се нуждае от значителни инвестиции и подобряване на инфраструктурата и повишаване на интереса към региона от страна на инвеститори, допълни той. Според него само така ще могат да се развият инвестиционни проекти и да се създадат нови работни места. Зеленогорски отбеляза огромната разлика в инвестициите в различните части на страната, като даде пример, че за Северозапада те са 2,31%, а за Югозападния регион – 66%. Според него именно това са причините за обезлюдяването на Северозападния район, ниското качество на живот и високия процент на безработица. От РБ смятаме, че целия регион се нужда е от една сериозна алтернатива, обвързана и с оперативните програми на ЕС за следващия програмен период и за Дунавската стратегия, която не се използва максимално ефективно, подчерта той.

Найден Зеленогорски обяви, че Блока се структурира успешно по места и има реално представителство в страната.  Ние сме заедно, обикаляме България и се срещаме с хора, които възлагат голяма надежда и доверие в РБ, бе категоричен той. Зеленогорски отбеляза, че Блока е единствен, който не участва в схемата на задкулисието и затова търпи доста атаки. Имаме куража и амбицията да покажем, че можем да се справим. Основната ни цел е да се представим успешно на предстоящите избори за ЕП и това да е стъпка към развитието на проекта. В стратегически план се готвим и за идващите местни избори, допълни той.


Tags: Божидар Лукарски, Реформаторски блок, СДС

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...