Реформаторски блок–Бургас се включи в подписката за референдум

17.02.2014

Insert full sizeЛидерите на Реформаторски блок – Бургас лично подкрепиха подписката за референдум за изборните правила. Те вписаха имената си на открития пункт на улица „Александровска” (пред Първа инвестиционна банка), който заработи  тази сутрин. За час след отварянето му примерът им последваха още 100 бургазлии. 

Така местната структура на  Реформаторския  блок се присъединява към идеята на  Инициативния комитет за изборния референдум и също пита гражданите: 1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно? 2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? 3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?

В подписката на ул. „Александровска”  се включиха лидерът  на Движение „България на гражданите”в Бургас  - Живко Табаков и колегата му Кирил Крушков, председателят на СДС- Бургас Константин Райков, който бе придружен от Дончо Златев, лидерът на ДСБ в морския град д-р Георги Митев и общинският съветник Таня Рускова, Димитър Стоянов от БЗНС и  Мехмет Катарджиоглу от НП „Свобода и достойнство”.

 „След като през 2011 година близо четвърт милион души  в страната се  преброиха електронно, мисля, че е време да въведем и електронно гласуване. Това ще е важна  промяна   в изборните правила. Затова се надяваме подписката  да има успех”, каза Константин Райков.

Според  д-р Георги Митев референдумът би променил статуквото в парламента.

 „Референдумът би изразил волята на всички протестиращи  от последната година, които искаха промени в избирателната ни система. Сега гласът им не само ще бъде чут, но и ще задължи управляващите”, каза  д-р Георги Митев.

За Реформаторският блок подписката е кауза, а не състезание.

 „Ние се обединяваме около една идея. Като част от Реформаторския блок нас ни вълнуват същите въпроси, за които днес събираме подписи”, каза Живко Табаков, лидер на Движение „България на гражданите”.

Освен на открития пункт на ул. „Александровска” (до Първа инвестиционна банка) подписи се събират и в централите на партиите на  ул. „Богориди” 34 (СДС) и на  ул. „Фердинандова” 2б (ДБГ) и ул. „Емил де Лавеле” 4 (ДСБ).  

В подписката участваха и представители на Гражданския съвет към Реформаторския блок. Сред тях бяха д-р Лорис Сайян,  председателят  на Дружеството на бургаските художници – Митко Иванов и математикът Красимир Коларов.


Още по темата

thumb 23.10.2019

Участие на Ирина Иванова в БНТ

Сряда, 23 октомври, 16.30 часа

thumb 22.10.2019

Илия Лазаров: Манолова не ...

Категоричният победител в София ще бъде Фандъкова, каза главният се...

thumb 22.10.2019

Петър Стоянов: Тони Симидчи...

Румен Христов: Това е листа на честта!

thumb 20.10.2019

Участие на Елеонора Николов...

21 октомври, понеделник, 8.35 часа

thumb 20.10.2019

Участие на Антон Койчев в т...

Неделя, 20 октомври, 20 часа

thumb 20.10.2019

СДС настоява лидерите на "Д...

В такива ситуации цивилизованите политици се оттеглят от листата

thumb 19.10.2019

Румен Христов в "Свободна з...

Видео с участието в тв Европа

thumb 19.10.2019

Участие на Антон Койчев в К...

19 октомври, 17 ч

thumb 18.10.2019

Участие на Илия Лазаров в "...

Събота, 19.30 часа

thumb 17.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 18 октомври, 10 часа