Речи, Изказвания

Божидар Лукарски: Обединени сме и сме готови да вървим напред!

23.02.2014

Insert thumbИзказване на лидера на СДС и председател на Националния предизборен щаб на Реформаторския блок Божидар Лукарски на срещата на софийските организации от Реформаторския блок

Здравейте приятели,

Излизам пред вас и ще ви говоря като лидер на партията, олицетворяваща сакралните три букви СДС, като юрист и като председател на Националния предизборен щаб на РБ.

Ще ви задам няколко въпроса, които всеки един от нас трябва да си зададе и да има отговор, излизайки от тази зала.

Какво искаме?

Искаме да променим България. Искаме да обединим България, както Радан каза – искаме да обединим разделените семейства и искаме да почустваме България в обединена Европа.

Питам ви – как ще направим това, ако не променим самите себе си и защо не започнем оттук, от тази зала и не се обединим. Това, което виждам към края на нашето събиране е, че сме обединени и сме готови да вървим напред!

Как искаме да го променим?

Insert thumbСъвсем просто е чрез правила. Нови правила, които да карат хората да се чувстват спокойни в България, да работят нормално, да не се притесняват за утрешния ден и да не са изправени пред тежкия избор между това да гласуват тук или да се отправят към Терминал 2, тръгвайки да работят в Европа. Там, където тяхния избор е добре дошъл. Как ще го направим – единствено чрез промяна в правосъдната система и промяна в законите, което само РБ. Не по начина, по който го предлагат партии без цензура. Не по начина, който след повече от една година не ни дава отговора кой назначи главния прокурор. Ние сме единствените, които искаме главния прокурор да  поеме своята политическа отговорност, за да не става дума, че той бил назначен в някакъв кабинет на разговор между господата Пеевски и Цветанов. Не, искаме, този който го назначава да поеме тази политическа отговорност. Политическа отговорност, обаче не трябва да се отразява като политическа метла в правосъдието и в законите. За да не се получава така, че всяко следващо правителство, идвайки на власт, да маха безспорни и спорни, разбира се, експерти. За да не става така, че обществените поръчки се печелят само от три или четири фирми, близки до задкулисни и управляващи днес България кръгове. Да не става така, че след това Комисията за защита на конкуренцията да каже, че процедурите са безспорни и са минали перфектно. Това е нещото, което наблюдаваме през последните десет години и това е нещото, което искаме да променим. Това предлагаме като единствена алтернатива.

Как ще постигнем тази наша цел и как ще я реализираме?

Нека като си тръгнем от тази зала всеки един от нас да си отговори на въпроса – всъщност какво се случи днес и какво трябва да направя? До какъв извод стигнах?

За мен извода е отдавна ясен – Реформаторския блок е единствената алтернатива на досега случващото се в България. Нека да го обясним на нашите роднини, колеги, приятели и съседи, с които се виждаме всеки ден. Дайте ни шанс и изберете Реформаторския блок. Това трябва да постигнем заедно и обединени.

Да, отиваме на избори за европейски парламент. Да, имаме проблеми, но отиваме заедно с идеята за борба.

Insert thumbЗащо отиваме на тези избори – не за да вкараме един, двама или четири евродепутата, а това е нашия референдум, с който да покажем, че не харесваме такова управление. Това е нашия отговор на въпроса – искаме ли предсрочни парламентарни избори. И на края, но не и по значимост – това е нашата заявка и твърда убеденост, че ние ще победим, ще управляваме България и сме единствената алтернатива, която ще успее да го направи.

ЗАЕДНО И ПОБЕДА!


Tags: СДС, Реформаторски блок, Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 14.09.2014

Божидар Лукарски: Само заед...

Божидар Лукарски при откриването на предизборната кампания на Рефор...

thumb 23.05.2014

Божидар Лукарски: Трябва да...

Изказване на председателя на СДС при закриването на кампанията на Р...

thumb 11.05.2014

Божидар Лукарски: Реформат...

Реформаторският блок тръгва на дълъг път и той няма да е лек,заяви ...

thumb 22.03.2014

Божидар Лукарски: Заедно ще...

Изказване на председателя на СДС Божидар Лукарски при представянето...

thumb 07.12.2013

Божидар Лукарски: Твърдо см...

Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски на първата среща н...

thumb 24.10.2013

Мафията вън! Европа в Бълга...

Ние казваме мафията вън, Европа в България, защото без европейско м...