Речи, Изказвания

Любен Петров: Реформаторският блок е надеждата за България

23.02.2014

Insert thumbИзказване на зам.-председателя на СДС и член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Любен Петров на срещата на софийските организации от Реформаторския блок

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми реформатори и бъдещи победители,

Аз съм седесар от зората на демокрацията и не се срамувам от това, независимо от всички промени и премеждия, които преживяхме през този преход. Скачах по площадите като млад студент, още не бях в СДС. Помогнах на един приятел по време на една кампания и оттам, както се случват нещата без никога да съм мислил, че ще ставам политик, взех, че станах. Но не съжалявам, защото въпреки тежката ситуация в България тук има надежда. Надеждата за България се казва Реформаторски блок. Реформаторският блок е този, който трябва да се нагърби с правенето на нова история.

Няма да разказвам историята и това, което е било в миналото. Историята трябва да започне отново. Историята трябва да започне от днес. Историята трябва да започне от вас.

Какво се случва момента в България? Много фалшиви герои, много хора, които ни обещават. Всеки един от нас емоционално е гласувал. Давал е доверието си. Емоционално е давал душата си на една или друга политическа сила. Но ние тук започнахме да се променяме. Променяме себе си, променяме партиите, които сме в РБ, защото искаме да променим системата и искаме да променим България. България трябва наистина да стане европейска държава. Не само на книга, не само с договори – в България всеки един от нас трябва да живее достойно, да живее богато, да живее сигурно и качествено. Да не се притесняваме за нашите родители, за нашите баби и деди и за нашите внуци. България е била в Европа, България трябва да бъде в Европа и България ще бъде в Европа, въпреки всички опити на разни лъжеидоли да ни пратят в Евразия.

Мога да продължа дълго, но съм убеден, че след мен лидерите на Реформаторския блок трябва да зададат тона на бъдещето. Тонът, който трябва да оттекне в тази зала чрез вас и да промени България. Истинското център-дясно в София и в страната това сте вие и това е Реформаторския блок. Победа!


Tags: Любен Петров